01
022013

10.000 Žitovih krofov za slajše življenje otrok

Žito bo v okviru projekta Botrstvo v pustnem času razveselilo s slastnimi Žitovimi pustnimi krofi kar 10.000 otrok. Glasnica projekta Botrstva je priljubljena Sapramiška. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste smo se za ta korak v Žitu odločili zato, ker želimo, da ima v pustnem času, ko sicer spečemo 2 milijona pustnih krofov, prav vsak otrok možnost pustnega sladkanja s to priljubljeno slaščico. Vrednost same donacije tako znaša 4.700 EUR.

Prvo donacijo v okviru celotne akcije smo predstavniki Žita s pomočjo Sapramiške izvedli v OŠ Duplek, torej na področju, kjer so bile v lanskih poplavah prizadete številne družine in otroci. Ravnatelj OŠ Duplek Đano Novak je ob tej priložnosti poudaril, da so otroci na njihovi šoli z veseljem pozdravili Sapramiško, ki je pomagala tudi pri cvrtju dišečih toplih krofov, zato so šli krofi še bolj v slast. »Zahvaljujemo se Žitu in pozdravljamo njihovo dobrodelno akcijo, hkrati pa smo za pomoč hvaležni številnih podjetjem, ki so nam in našim otrokom ob lanskoletnih poplavah priskočili na pomoč«, je še dodal Đano Novak.

Anita Ogulin, sekretarka ZPM Lj. Moste Polje in predsednica Komisije za humanitarna vprašanja ZPMS, je ob donaciji dejala: “V času, ko je v Sloveniji lačnih vse več otrok in družin ter ljudi družbenega obrobja, sem res hvaležna Žitu. Najprej zato, ker vzorči družbeno odgovornost s konkretno akcijo, konkretnim otrokom in družinam. Pa tudi, ker s cvrtjem krofov zagotovo prispeva k pustnemu vzdušju. In močno verjamem, da bodo dobre energije in akcija Žita spodbudile še kakšno podjetje, ki bo v svojem okolju prav tako radodarno.”

Žitove krofe smo donirali 22 šolam in vrtcem po Sloveniji, zlasti v regijah, kjer je večje število otrok iz socialno šibkejših okolij.

V vseh Žitovih pekarnah bomo letos v februarju spekli preko 2 milijona krofov, kar pomeni, da vsak Slovenec poje vsaj en Žitov kruh za pusta. V času pusta (od t.i. debelega četrtka pa vse do pustnega torka) cvremo pustne krofe tudi na nekaterih prodajnih mestih v večjih trgovskih centrih.

Krofi iz Žita so pripravljeni iz najkakovostnejših surovin, odlikuje pa jih tudi svežina, saj so ocvrti in dobavljeni sproti. Krofe iz Žitovih pekarn kupci zlahka prepoznajo, saj jih odlikuje lep rob, t.i. kranceljček, ki je sinonim za dober krof. Po njegovi obliki lahko namreč prepoznamo, če je krof narejen iz prvovrstne moke ter ali je bilo testo dobro zgneteno.

V Žitu bomo Sapramiško gostili v vsem pustnem obdobju, ko bodo z njeno pomočjo zbirali prijatelje in podpornike projekta tudi na facebook strani Botrstva (www.facebook.com/botrstvo).

Nazaj na seznam novic