23
042013

Gorenjka za Botrstvo na 2. Festivalu čokolade v Radovljici

V Skupini Žito že drugo leto zapored z Gorenjko podpiramo projekt botrstva, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje. V lanskem letu smo v Žitu poskrbeli za finančno donacijo, letos spomladi smo 10.000 otrokom po Sloveniji podarili pustne krofe, tokrat pa nadaljujemo s svojim poslanstvom dobrodelnosti za čim več otrok, ki še čakajo na svoje botre.

Gorenjkino poslanstvo, polno vsega dobrega, smo tako udejanjili s projektom »Punčka za botre«. K dobrodelnosti smo povabili družbeno odgovorna podjetja in ustanove, ki so se odločila za nakup Gorenjkine punčke – maskote, kot si jo je pred 33 leti zamislil Miki Muster, in tako donirala vsako po 1000 Eur v sklad Botrstva pod okriljem ZPMS Ljubljana Moste – Polje.

Ponosni novi lastniki Gorenjkine maskote in donatorji Botrstva so tako poleg Skupine Žito postali še zavarovalnica Adriatic Slovenica, banka SKB, Radio 1 in Dama d.o.o.

Najprimernejša prireditev za predajo donacije v skupni vrednosti 5.000 EUR je bil ta konec tega tedna 2. festival čokolade v Radovljici, ki ga je po oceni organizatorjev letos obiskalo kar 20.000 sladkosnednih obiskovalcev – ljubiteljev čokolade.

Predaji donaciji je sledila tudi degustacija Gorenjkine 91-kilogramske čokolade velikanke s kar 29 kilogrami lešnikov, ki smo jo v 10 minutah razdelili sladkosnedim udeležencem najslajše prireditve v Sloveniji.

Nazaj na seznam novic