28
052013

4. Največja Lions sladica

Pekovski mojstri so za peko testa porabili 50 kilogramov moke, 60 kg sladkorja, 12 kilogramov jajc v prahu in cela 2 kilograma pecilnega praška. Za pripravo slastnega kremnega nadeva so porabili 35 kilogramov rastlinske maščobe, 20 kg čokolade v prahu, 2 kilograma kakava v prahu in 8 kilogramov sladkorja. Sladica je tehtala kar 250 kilogramov.

Največja Lions sladica je postala tradicionalni dogodek, ki so ga letos že 4. leto zapored v sodelovanju z Gorenjko in Cockto organizirali člani Lions kluba Forum Ljubljana. Seveda dogodka ne bi bilo brez dveh glavnih partnerjev, Žita oz. Gorenjke in Cockte (Droga ki sta tudi letos poskrbela za pripravo sladkega paketa, ki vključuje košček največje rolade in stekleničko Cockte Chinotto.

4. Največja Lions sladica je dogodek humanitarne narave. Letos smo zbrana sredstva namenili Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, za pomoč pri nakupu t. i. malih sobic za otroke. Male sobice slepi in slabovidni otroci potrebujejo, da se lažje spoznavajo s svetom. Takšne pripomočke, ki so pomembni za razvoj njihove motorike, vsak teden potrebuje vsaj 20 otrok, njihovi starši pa si jih težko privoščijo.

Nazaj na seznam novic