26
072013

Žitova pekarna Lesce za goste na Gorenjskem pripravlja košer kruh in peciva

Ljubljana, 16. julij 2013 – Pekarna Lesce bo v času turistične sezone pripravljala košer kruh za izraelske goste hotelov v Kranjski Gori. Slovenijo v poletnih mesecih obiščejo številni turisti z vsega sveta, ki imajo potrebe po najrazličnejši hrani. V Skupini Žito se prilagajajo tudi njihovim potrebam in s tem prispevajo k dopolnitvi turistične ponudbe v Sloveniji.

Izraelsko podjetje, ki organizira turistična potovanja, se je pred začetkom turistične sezone povezalo s Skupino Žito in prosilo za pomoč pri pripravi košer kruha za njihove turiste, ki bodo letovali v Kranjski Gori. V pekarni Lesce bodo tako od sredine julija do sredine avgusta pripravljali košer pekovske izdelke in jih dostavljali v hotele, kjer bodo nastanjeni gostje.

Vodja pekarne Lesce Bojana Pajnič pravi: »Organizator potovanja je priskrbel vse potrebne sestavine, ki nam omogočajo pripravo pekovskih izdelkov po košer standardih. V naslednjih nekaj tednih bomo v hotele dobavljali beli in črni kruh ter pecivo, ki bo narejeno po teh standardih. Najpomembnejša faza pri peki košer izdelkov pa je prižiganje peči, ki ga opravlja posvečena oseba, pri čemer nam je na pomoč priskočil židovski rabin.«

 

Dodatne informacije:

Nina Rus Turuk, predstavnica za odnose z javnostmi

telefon: 01 58 76 218, e-naslov: pr@zito.si, www.zito.si

Nazaj na seznam novic