22
082013

Gorenjka in Žito podarila sladek nasmeh otrokom iz BiH

V lanskem letu smo tako prispevali finančno donacijo projektu Botrstvo v Sloveniji, letos spomladi smo 10.000 otrokom po Sloveniji podarili pustne krofe in na 2. Festivalu čokolade v Radovljici s partnerji donirali 5000 EUR v sklad Botrstva.

Tokrat pa smo v Gorenjki z veseljem gostili skupino 20 socialno ogroženih otrok iz Tuzle (BiH), ki so vključeni v humanitarni projekt »Podari nasmeh« pod okriljem Zavoda Krog. Ti otroci letos 7 dni letujejo v Kopru, tudi s pomočjo glavnega pokrovitelja ABDS Sarajevo d.d.

Otroci so si ob obisku Gorenjke ogledali prav vse faze proizvodnje čokolade, od priprave lastne čokoladne mase iz osnovnih surovin do vlivanja čokolade v modele in končnega pakiranja čokolad. Prav vsak si je lahko ob obisku izdelal čokolado povsem po svojem okusu, v Gorenjki pa smo jih obdarili tudi s paketi čokoladnih dobrot, ki bodo vsekakor zadostovale za sladkanje do konca letovanja v Sloveniji.

Projekt »Podari nasmeh« Zavoda krog je prejel posebno državno priznanje „Naj humanitarni projekt 2007“ s strani ministrice za delo, družino in socialo Republike Slovenije in Mladinskega sveta Slovenije ter laskavi naziv Sončkova osebnost leta v 2008. Vodja projekta in direktorica Zavoda KROG Emina Hadžić je prejela v letu 2009 naziv »Naj prostovoljka 2008« s strani nekdanjega predsednika države dr. Danila Türka in Mladinskega sveta Slovenije.

S podporo tovrstnim projektom si prizadevamo omogočati slajše trenutke otrokom, za katere so vse prepogosto prikrajšani.

Nazaj na seznam novic