21
022014

Herba gumi bonboni in polnozrnati svaljki iz Žita so produkt leta 2014

Slovenski potrošniki so v največji javnomnenjski raziskavi inovativnih produktov PRODUKT LETA 2014, ki jo je izvedla raziskovalna družba Nielsen, ocenili, da si omenjeno priznanje zaslužita kar 2 Žitova izdelka .

Iz Žita tako prihajata kar dva inovativna in med potrošniki  cenjena izdelka, in sicer v kategorija bonboni – linija gumi funkcionalnih bonbonov HERBA in v kategoriji zmrznjenih in hlajenih  živil polnozrnati svaljki Žito.

LINIJA GUMI BONBONOV HERBA

Linijo Herba gumi bonbonov je ustvarjena po, po originalnem receptu, ki ga odlikuje kombinacija prefinjenih zelišč, naravnih izvlečkov super sadja ter funkcionalnih dodatkov, ki blagodejno vplivajo na telo in počutje. Odlične kombinacije novih okusov: Brusnica & ACAI, Pomaranča&ingver ter Črni ribez & ameriški slamnik,  združujejo čisto sadno energijo ter so brez umetnih arom in barvil. Linija Herba gumi bonbonov ponuja pravo sladkanje, osvežitev  in užitek kjerkoli, kadarkoli v enem samem bonbonu.

  • Herba Pomaranča & ingver je prefinjen sadni okus v kombinaciji pomaranče in ingverja, ki je najmočnejši naravni antioksidant in pomaga ob  prehladnih obolenjih, migreni, slabostih.
  • Herba Črni ribez & ameriški slamnik je prijeten sadni okus črnega ribeza, ki velja za naravni antioksidant ter z dodatkom ameriškega slamnika, ki spodbuja delovanje imunskega sistema.
  • Herba Brusnica & ACAI odlikuje  osvežilni sadni okus brusnice z dodanim ekstraktom ACAI jagod, ki slovijo kot vir hranilnih snovi, vlaknin in vitaminov

POLNOZRNATI SVALJKI ŽITO

Polnozrnati svaljki z »zdravim« predznakom.

Polnozrnati svaljki so zdrava zamenjava za običajne svaljke. Polnozrnata živila so bogata s prehranskimi vlakninami in zato pomembna za zdravo, uravnoteženo in kakovostno prehrano.

Prestižni rdeč pečata Produkt leta 2014 bosta oba omenjena izdelka lahko nosila vse leto.

KAJ POMENI PRIZNANJE PRODUKT LETA

Marketinški koncept Produkt leta je pred 28 leti zasnoval francoski podjetnik Christian Le Bret, s ciljem izpostaviti in nagrajevati inovativnost izdelkov v panogi izdelkov široke potrošnje (FMCG). Od takrat se je koncept razširil že v več kot 40 držav po svetu, v vseh z namenom usmerjati potrošnike k najboljšim izdelkom na posameznem trgu in nagrajevati proizvajalce za kakovost in inovativnost.

Za naziv Produkt leta se lahko potegujejo vsi izdelki in storitve široke potrošnje, ki so se na slovenskem trgu pojavili pred manj kot 18 meseci, pri čemer je ključno merilo za sodelovanje inovativnost izdelka. Neodvisno nacionalno reprezentativno raziskavo izvaja svetovno znana raziskovalna hiša Nielsen na podlagi spletnega panela podjetja Marketagent.com, enega izmed vodilnih raziskovalnih inštitutov v Srednji Evropi. V letošnji raziskavi je sodelovalo več kot 2.000 anketirancev, starih nad 15 let. Nosilci zmagovalnih izdelkov dobijo pravico do uporabe pečata Produkt leta za tekoče leto. V letu 2013 so potrošniki izbrali 16, v letu 2014 pa 22 zmagovalnih izdelkov in storitev.

POLNOZRNATI SVALJKI 400 G IMG_2922000 produkt leta 2014 pp (629) HERBA BRUSNICA ACAI produkt leta 2014 pp (242)

Nazaj na seznam novic