14
022014

Triindvajset zlatih priznanj kakovosti za Žitove pekovske izdelke

Skupina Žito je za vse prijavljene izdelke – šestnajst kruhov, dve vrsti pekovskega peciva, dve vrsti finega pekovskega peciva, dve vrsti bureka in eno vrsto testenin –  prejela najboljša priznanja za kakovost. Od tega je kar 18 izdelkov prejelo maksimalno število točk. Slednje še dodatno nadgrajuje že prejeto letošnje priznanje Best buy, švicarske hiše ICERTIAS, ki meri izkušnje in zadovoljstvo kupcev z razmerjem med ceno in kakovostjo na trgu. Priznanje Best buy so v Žitu namreč med drugim prejeli za vse sveže pekovske izdelke Žita.

»Kakovost je tisti kriterij, ki bi ga brez izjeme moral dosegati vsak izdelek na prodajni polici. Poleg cene je za potrošnika namreč glavno merilo in spodbuda pri vsakodnevnem nakupovanju. Vesel sem, da smo v časih, ko beležimo padec potrošnje v pekarski industriji, se soočamo s padcem kupne moči in spremenjenimi navadami potrošnikom, uspeli ohraniti vrhunski nivo naših izdelkov. To nam sporoča, da smo na pravi poti, da ostajamo inovativni, da se znamo prilagajati razmeram na trgu in ne nazadnje, da sledimo najnovejšim trendom v pekarski industriji. Ti gredo predvsem v smeri rasti izdelkov za dopeko, zato sam vidim velik potencial v izvozu. In ker se s kakovostnimi izdelki ni izkazalo samo Žito, temveč tudi drugi slovenski proizvajalci, bi jih ob tej priložnosti rad spodbudil, da samozavestno podajo na tuje trge. S takšnimi izdelki lahko skupaj dosežemo, da bo potrošnik, kljub naši majhnosti, tuji konkurenci in nepredvidljivim dogodkom na globalnem trgu, izbral slovenski proizvod«, je ob podelitvi priznanj povedal Janez Bojc, predsednik uprave Skupine Žito in predsednik Sekcije za pekarstvo.

Štiričlanska, strokovna in neodvisna ocenjevalna komisija je sicer ocenila kar 78 različnih pekovskih izdelkov, pri tem pa je upoštevala parametre kakovosti zunanjega videza izdelkov, sredice in skorje ter vonja in okusa.

Z ZLATIM odličjem kakovosti nagrajeni Žitovi izdelki so:

Nazaj na seznam novic