26
022014

Žito tudi letos donira pustne krofe za otroško sladkanje

Žito bo tudi letos v pustnem času s  slastnimi Žitovimi pustnimi krofi razveselilo kar 3500 otrok. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in projektom Botrstvo, Rdečim Križem Slovenije, slovensko Karitas in mladinskim domom Malči Beličeve so se za ta korak odločili, ker želijo, da ima v pustnem času prav vsak otrok možnost pustnega sladkanja s to priljubljeno slaščico.

Ga. Anita Ogulin, sekretarka ZPM Lj. Moste Polje in predsednica Komisije za humanitarna vprašanja  ZPMS, je ob donaciji dejala: “V času, ko je v Sloveniji lačnih vse več otrok in družin ter ljudi družbenega obrobja, sem res  hvaležna Žitu. Najprej zato, ker vzorči družbeno odgovornost s konkretno akcijo, konkretnim otrokom in družinam. Pa tudi, ker s cvrtjem krofov zagotovo prispeva k pustnemu vzdušju. In močno verjamem, da bodo dobre energije in akcija Žita spodbudile še kakšno podjetje, ki bo v svojem okolju prav tako radodarno.”

Sicer so v Žitu krofe letos, poleg otrokom, vključenih v projekt Botrstva in mladinski Dom Malči Beličeve, donirali tudi območnim enotam Karitasa in Rdečega križa v Ljubljani in Mariboru.

V  vseh Žitovih pekarnah bodo letos v pustnem času spekli predvidoma 3 milijone krofov, kar pomeni, da vsak Slovenec za pusta  poje vsaj en in pol Žitov krof.  V času pusta (od t.i. debelega četrtka pa vse do pustnega torka) cvrejo pustne krofe tudi na številnih  prodajnih mestih v večjih trgovskih centrih, tako, da kupci lahko kupijo še povsem tople krofe, ki jih letos odlikuje laskavi naziv Best buy izdelek. Ta naziv namreč,  po mnenju potrošnikov,  pomeni, da imajo Žitovi krofi najboljše razmerje med ugodno ceno in vrhunsko kakovostjo. Vsak peti Žitov krof bo tako sveže ocvrt na prodajnem mestu.

Krofi iz Žita so pripravljeni iz najkakovostnejših surovin, odlikuje pa jih tudi svežina, saj so ocvrti in dobavljeni sproti. Krofe iz Žitovih pekarn kupci zlahka prepoznajo, saj jih odlikuje lep rob, t.i. kranceljček, ki je sinonim za dober krof. Po njegovi obliki lahko namreč prepoznamo, če je krof narejen iz prvovrstne moke ter ali je bilo testo dobro zgneteno.

Žitovi krofi pustni slika 3 Žitov krof Best buy 1 krofi brez meja slika 4  donacija krofov Žito  Zpms 2014 slika 2

Dodatne informacije:

Nina Rus Turuk
Odnosi z javnostmi, Skupina Žito
Telefon:  01 5876 120
E-naslov: pr@zito.si

Nazaj na seznam novic