14
032014

Gorenjka na prodajnih policah Mercatorja s posebno čokolado za pomoč gasilcem

V Gorenjki in Žitu se pridružujejo zbiranju sredstev za pomoč gasilcem, ki so v nedavni naravni ujmi nesebično pomagali Slovencem z izdajo posebne čokolade, katere del izkupička bo namenjen Gasilski zvezi Slovenije oz. gasilskemu društvu, ki je najbolj aktivno delovalo pri odpravljanju posledic žledoloma.  

Gre za slastno Gorenjkino  90-gramsko čokolado z noisette kremo v ovitku, ki kupcem nazorno sporoča, komu bo namenjenega del  izkupička prodanih čokolad. Od vsake prodane čokolade bo namreč Gorenjka podarila gasilcem 10 centov. V dobrodelno akcijo se vključuje tudi Mercator, ki je omogočil izpostavitev omenjene čokolade na prodajnih policah v njihovi celotni trgovski mreži ter prodajo te čokolade v svoji spletni trgovini na naslovu www.mercator.si. Tako je omogočil, da so dostopne prav vsakomur, tudi kupcem v bolj oddaljenih krajih. Pri projektu pa je sodelovala tudi tiskarna Luart z brezplačnim tiskom ovojnic omenjene čokolade.

Čokolade bodo za nakup na voljo v vseh Mercatorjevih trgovinah in njegovi spletni trgovini od 17.marca dalje, prav tako jih bodo kupci lahko kupili tudi v vseh Žitovih trgovinah, na  dobrodelnih prireditvah, namenjenih gasilcem ter na  Festivalu čokolade v Radovljici 12. in 13. aprila.

Samo donacijo bo Gorenjka gasilcem predala 12. aprila na Festivalu čokolade v Radovljici. V Žitu in Gorenjki ocenjujejo, da  bodo k donaciji z nakupom čokolad pritegnili tudi svoje poslovne partnerje.

Sicer je Žito ob naravni ujmi že v februarju prizadetim območje doniralo pol tone prehrambnih izdelkov, logaškim in postojnskim gasilcem pa Žitove sendviče za energijo ob vloženih naporih.

Gorenjka noisette gasilci

Nazaj na seznam novic