03
032014

Žito podpira Food Revolution

Društvo Planet Zemlja v okviru sodelovanja s svetovnim gibanjem Food revolution, katerega pobudnik je vrhunski kuharski mojster Jamie Oliver, v šolskem letu 2013/2014 izvaja praktične izobraževalne delavnice na vzgojno izobraževalnih zavodih, ki sodelujejo v letošnjem natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec.  Projekt je z donacijo polnovrednih izdelkov (žita, moke, testenine) za pripravo hitrih in hranljivih obrokov, podprlo tudi podjetje Žito d.d.

fr 001

Projekt Food revolution je namenjen širjenju znanja o zdravi prehrani, pomenu primarnih surovin in uporabi ostankov hrane pri pripravi jedi. Učenci in dijaki preko delavnic odkrivajo  možnosti priprave enostavnih, hitrih in okusnih ter vseeno zdravih jedi, jedi iz ostankov, prepoznavanje zelišč in zelenjave, učijo se pripravljati razkošno pecivo, ki je mnogo cenejše, predvsem pa bolj zdravo od tistega, po katerem vse prepogosto segamo v trgovinah. Delavnice se na vseh prijavljenih zavodih izvajajo brezplačno.

foto-FR Sostro 140

O društvu Planet Zemlja

Društvo Planet Zemlja že sedmo leto deluje na področju osveščanja javnosti o pomenu odnosa vsakega posameznika do okolja, komuniciranja okoljskih tem z najširšo javnostjo na poljuden način in s pomočjo strokovnjakov skozi različne projekte in dogodke. Leta 2010 je društvo pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave in Zakonu o varovanju okolja.

Na fotografiji učenci iz OŠ Sostro.

Nazaj na seznam novic