16
042014

V času velikonočnih praznikov še tople Žitove potice na 130 prodajnih mestih

V Žitu, največjemu slovenskemu proizvajalcu tradicionalne slovenske kraljice praznično obloženih miz – potice, je v letošnjem predprazničnem obdobju še posebej vroče in pestro. V petek 11. 4. so tako v Vili Podvin predstavili, skupaj s kreatorjem njenega originalnega recepta chefom Urošem Štefelinom, krono Žitovih potic – potico naših korenin. V letošnjem velikonočnem času v Žitu namreč nameravajo namreč speči kar enkrat več potic kot med lanskimi prazniki, saj bodo potrošnikom na več kot 130-ih prodajnih mestih po Sloveniji ponudili še tople, v prodajalnah pečene potice. Tako se bodo tudi gospodinje lahko posvetile pripravi ostalih velikonočnih dobrot, potico pa bodo lahko kupile v najbližji trgovini in jo še toplo postavile na slavnostno pogrnjeno mizo.

»Dejstvo je, da se v času praznikov poveča potrošnja vseh izdelkov, določenih, ki pa so izrazito sezonske narave, seveda še z dodatno velikim odskokom. Letos načrtujemo dvig prodaje potic, saj uvajamo veliko tržno novost, in sicer peko domače orehove potice na prodajnih mestih, novost so tudi male, 100-gramske potičke (orehova in pehtranova), primerne za vsakodnevni ali praznični prigrizek, in posebno ekskluzivno »potico naših korenin«, ki smo jo razvili skupaj z vrhunskim kuharjem Urošem Štefelinom in kulinarično revijo Dober tek. Ob praznikih se vedno poveča prodaja tradicionalnih kulinaričnih izdelkov, kar potica zagotovo v Sloveniji je. Napoved, koliko je bomo ob velikonočnih praznikih prodali, je sicer precej nehvaležno delo, pričakujemo pa, da bo prodaja prav teh velikonočnih dobrot precej večja od lanske,» je ob predstavitvi Potice naših korenin v Vili Podvin poudaril Damjan Bohar, produktni vodja v Žitu.

Ob praznikih bodo v Žitu kupcem ponudili tudi posebne, izvirne kruhe, kot sta na primer t.i. praznični kruh, tradicionalen predvsem na Štajerskem, in praznični gumb, to je sladek kruh podoben pinci, zvit kot vojaški gumb.

Med prazniki potrošniki posegajo po tradicionalnih izdelkih, pripravljenih iz lokalno pridelanih surovin. Prav zato so se letos v Žitu odločili, da slovenskim potrošnikom ponudijo dvojno zavito »potico naših korenin«, s sestavinami, ki so bile tradicionalno vpete v prehrano Slovencev že stoletja.

Ob praznikih pa v Žitu kot vsako leto mislijo tudi na družine, ki jim je tovrstno praznično razvajanje težje dostopno, zato bodo družinam, vključenim v projekt Botrov pod okriljem ZPMS Ljubljana Moste Polje tik pred velikonočnimi prazniki podarili 200 Žitovih potic in jim tako skušali vsaj malo posladkati praznične dni.

Seznam prodajnih mest s sveže pečenimi domačimi orehovimi poticami najdete tu.

potica naših korenin

Nazaj na seznam novic