21
052014

Poplave v regiji: Žito pomaga najbolj prizadetim območjem

Včeraj popoldan je z dvorišča Žita odrinil na pot proti Sarajevu tovornjak z 11 tonami Žitovih prehrambnih izdelkov, ki so namenjeni najbolj prizadetim območjem na področju BIH.

Žito ogroženemu prebivalstvu pošilja kamion z zalogo moke, polente, testenin, riža in prepečenca v vrednosti skoraj 18.000 EUR. V Sarajevu bodo v imenu Žita donacijo Rdečemu križu Sarajevo predali predstavniki podjetja Kreis, Žitovega distributerja na trgu BIH.

»Na pobudo nekaterih naših zaposlenih in poslovnih partnerjev, ki jih je tako kot vse nas šokantno poplavno dogajanje na teh področjih pretreslo, smo takoj stopili v akcijo in se organizirali za pomoč. Glede na to, da Žito deluje in posluje v celotni regiji, pa tudi sicer glede na usmeritve Skupine Žito na področju naše družbene odgovornosti, je ta akcija pravzaprav logična posledica naše skrbi za lokalna okolja, v katerih smo prisotni,« je danes ob odhodu Žitovega tovornjaka na pot povedal predsednik uprave Žita Janez Bojc in k temu dodal, da so po svojih močeh pomagali tudi vsi zaposleni v skupini Žito z zbiranjem odej, oblačil in otroške hrane.

Hkrati so v Žitu na pobudo zastopnika za hrvaški trg podjetja AWT International namenili tudi 2 toni navedenih prehrambnih izdelkov hrvaškemu Rdečemu križu.

Več kot tono osnovnih živil za prizadete na območju Srbije pa je Žito včeraj dostavilo pravoslavnemu centru v Ljubljani, ki zbira pomoč za v katastrofi prizadete prebivalce v Srbiji.

Skupno je Žito prizadetim območje doniralo 14 ton hrane.

Nazaj na seznam novic