12
022015

KO ZADIŠI PO NAGRAJENIH KRUHIH: NAJVEČ, KAR 22 ZLATIH PRIZANJ ŽITOVIM IZDELKOM

Ljubljana, 12. februar 2015 – Na 15. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva ter testenin, je Skupina Žito prejela največ, kar 22 zlatih priznanj za doseženo odlično kakovost izdelkov.  Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij v okviru GZS. Žito je v vseh letih tekmovanja prejelo skoraj 200 priznanj za kakovost izdelkov.

Skupina Žito je letos za petnajst kruhov, dve vrsti pekovskega peciva, tri vrste finega pekovskega peciva, eno vrsto keksov  in eno vrsto testenin prejela najvišja, zlata  priznanja za kakovost.

»Zaupanje potrošnikov v naše kakovostne in večkrat nagrajene izdelke je ključno za doseganje pozitivnih poslovnih rezultatov. Neprestano sledenje procesom izboljšav ter naša usmerjenost k pričakovanjem potrošnikov po zdravi, kakovostni in varni hrani, je za nas še posebej pomembno. Prejeta priznanja potrjujejo, da Žitovi izdelki popolnoma sledijo potrebam naših kupcev. Še posebej zato, ker je pekarstvo tisti segment Skupine Žito, na katerega stavimo pri zagotavljanju konkurenčnega položaja v izvozu in na domačem trgu. Ponosni smo, da nam vsako leto uspe ne le zadržati, temveč tudi povečevati število nagrajenih izdelkov. Za to gre zahvala tudi vsem sodelavcem, ki sodelujejo pri razvoju novih vrhunskih izdelkov, pripravah na ocenjevanje ter vsem tistim, ki vsak dan poskrbijo, da so naši izdelki na policah sveži, okusni in kakovostni,« je ob prejemu priznanj povedal Janez Bojc, predsednik uprave Skupine Žito in predsednik Sekcije za pekarstvo pri GZS.

Štiričlanska, strokovna in neodvisna ocenjevalna komisija v okviru GZS je sicer ocenila 91 različnih izdelkov slovenskih proizvajalcev, pri tem pa je upoštevala parametre kakovosti zunanjega videza izdelkov, sredice in skorje ter vonja in okusa.

 

Z zlatim odličjem kakovosti az leto 2015 nagrajeni Žitovi izdelki so:

  • Kruhi: Ajdov kruh z orehi, Stoletni kruh, Zlati hlebec beli, Hribovc, Jelenov kruh, Jelenov polnozrnati kruh, Jelen s semeni, Italijanski kruh, Koruzni kruh, Bela štruca, Kruh s semeni, Martinov kruh, Gorenjc polbeli, Pastirski črni kruh, Domači črni kruh
  • Pekovsko pecivo: Stoletna štručka, Pizza štručka
  • Fino pekovsko pecivo: Sirov burek, Špinačni burek, Orehova potička,
  • Keksi: Emini rogljički
  • Testenine: Valjani rezanci Zlato polje

 

Več informacij o Žitovih pekovskih izdelkih: www.kruh.zito.si

Žitovi kruhi - odlični pekovski izdelki

 

 

________________________________________________________________

Dodatne informacije

Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi

Telefon: 01 58 76 120

E-naslov: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic