20
052015

Skupina Žito v prvem četrtletju posluje z dobičkom, raste tudi prodaja

Ljubljana, 20. maj 2015 – Nadzorni svet Skupine Žito je na današnji seji obravnaval poslovno poročilo Skupine Žito in družbe Žito d.d. za obdobje od januarja do marca 2015. Skupina Žito je v tem obdobju prodala za 28,0 milijona EUR oziroma od primerljive lanske za 3,0 % več. Rezultat iz poslovanja Skupine Žito je dobiček v višini 577 tisoč EUR, kar je za 8,1 % več kot v enakem obdobju lanskega leta. Čisti dobiček Skupine Žito je znašal 489 tisoč EUR. V enakem obdobju predhodnega leta je bilo ustvarjenega 326 tisoč EUR dobička.

Družba Žito d.d. je v prvih treh mesecih letošnjega leta prodala za 26,4 milijona EUR izdelkov in storitev. Prihodki od prodaje v Žito d.d. so višji za 5,6 % od primerljivih lanskih. Dobiček iz poslovanja družbe Žito d.d. je znašal 480 tisoč EUR, kar je za 10,4 % več kot v enakem lanskem obdobju, medtem ko je znašal čisti dobiček 401 tisoč EUR – v enakem obdobju predhodnega leta je bilo za 270 tisoč EUR čistega dobička.

Ob koncu obravnavanega obdobja je bilo v Skupini Žito 1.159 zaposlenih, kar je za 1,8 % več kot na dan 31.03.2014.

V Žitu so ponosni tudi na prejete nagrade v prvem tromesečju letošnjega leta. Tako so na 15. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva ter testenin, prejeli največ, kar 22 zlatih priznanj za doseženo odlično kakovost izdelkov. Inštitut za nutricionistiko je Žitov koruzni toast brez konzervansov uvrstil med najbolj inovativna nova živila v skupini predpakiranih pekovskih izdelkov, proizvedenih v Sloveniji. Ponovno je podjetje prejelo tudi Best Buy nagrade za najboljše razmerje med ceno in kakovostjo izdelkov, in sicer za kruhe, riž Zlato polje, začimbe Maestro in žita za zajtrk.

»Naše delo poteka zavzeto dalje, o tem pričajo tudi rezultati poslovanja prvega letošnjega tromesečja. Dokazujemo, da postajamo pomemben regionalni igralec na prehrambnem trgu in to pozicijo nameravamo v prihodnje nadgrajevati in krepiti«, je četrtletne rezultate poslovanja komentiral predsednik uprave Skupine Žito, d.d. Janez Bojc.

21. aprila 2015  je bila podpisana pogodba konzorcija prodajalcev večinskega deleža v družbi Žito d.d. o prodaji 51,55% deleža Podravki d.d.

Medletno poročilo Skupine Žito in družbe Žito d.d. za obdobje 1-3 2015 na tej povezavi: Poročilo Skupina Žito in družba Žito za obdobje 1-3 2015

Dodatne informacije:

Nina Turuk,

Odnosi z javnostmi, Skupina Žito

Telefon: 01 5876 120

E-naslov: pr@zito.si

Nazaj na seznam novic