04
022016

NAJVEČ, KAR 23 ZLATIH PRIZNANJ ŽITOVIM IZDELKOM

Ljubljana, 4. februar 2016 – Na 16. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva ter testenin, je Skupina Žito prejela največ, kar 23 zlatih priznanj za potrjeno odlično kakovost izdelkov. Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij v okviru GZS.

Skupina Žito je na letošnjem ocenjevanju prejela 23 odličij za osemnajst kruhov in pekovskih izdelkov, tri vrste testenin in dve vrsti keksov. Vsi nagrajeni izdelki so prejeli najvišja zlata priznanja za kakovost, pri čemer so bili letošnji kriteriji ocenjevanja še zahtevnejši kot prejšnja leta.

»Tudi letošnje število prejetih priznanj potrjuje, da v Žitu uspešno zasledujemo prehranske trende in sledimo pričakovanjem sodobnega potrošnika. V Žitu pri snovanju novih izdelkov te smernice upoštevamo, naši razvojni tehnologi pa poskrbijo, da je nov izdelek okusen, atraktiven in v skladu z zdravim načinom prehranjevanja. Kupcem zagotavljamo več kot 100 vrst kruhov in pekovskega peciva iz kakovostne 100% domače pšenice. Uresničevanje vseh teh dejavnikov je tako preizkušen recept za položaj prvega peka na domačem trgu z največ osvojenimi priznanji za odlično kakovost kruhov in pekovskih izdelkov. Zasluge za prejeta priznanja imajo v največji meri prav Žitovi zaposleni, ki si vsakodnevno prizadevajo, da kupce na policah pričakajo sveže krušne dobrote z mamljivo aromo, rustikalnim videzom in polnim okusom,« je ob prejemu priznanj povedal Janez Bojc, predsednik uprave Skupine Žito in predsednik Sekcije za pekarstvo pri GZS.

Bojc je še dodal, da z razvojem izvirnih, kakovostnih nišnih kruhov in izdelkov z visoko dodano vrednostjo ter z izpopolnjevanjem tehnologij dopeke izdelkov se Žito lahko brez ovir in z velikimi koraki podaja tudi na globalna tržišča, kjer je lahko visoko konkurenčno. »Po prejetju zlatih priznanj za odlično kakovost pa hkrati nosimo tudi odgovornost za zagotavljanje vrhunske kakovosti naših izdelkov skozi vse leto in na vseh trgih. Prepoznaven znak odličnosti pa nudi potrošniku doma in v tujini za to vrhunsko kakovost tudi zagotovilo,« je še izpostavil Janez Bojc.

Štiričlanska, strokovna in neodvisna ocenjevalna komisija v okviru GZS je sicer ocenila skupaj 115 različnih izdelkov slovenskih proizvajalcev in pri tem upoštevala parametre kakovosti zunanjega videza izdelkov, sredice in skorje ter vonja in okusa.

Z zlatim odličjem kakovosti za leto 2016 so bili nagrajeni naslednji Žitovi izdelki:
Kruhi: Jelenov kruh, Hribovc, Stoletni kruh, Ajdov kruh z orehi, Zlati hlebec, Jelenov polnozrnati kruh, Hribovc pirin, Koruzni kruh, Italijanski kruh, Martinov kruh, Domači črni kruh, Gorenjc polbeli, Pastirski črni kruh,
Pekovsko pecivo: Stoletna štručka, Pizza štručka
Fino pekovsko pecivo: Orehova potička,
Burek: Sirov burek, Špinačni burek
Keksi: Rahli žepki, Polnozrnati žepki
Testenine: Valjani široki rezanci Zlato polje, Valjani ozki rezanci Zlato polje, Ribana kaša Zlato polje.

Žito je tako v vseh letih ocenjevanja za kruhe in pekovske izdelke skupno prejelo že 239 zlatih priznanj.

Več informacij o Žitovih pekovskih izdelkih: www.kruh.zito.si
aktualno-nagrajeni-kruhi

_______________________________________________________________

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi
Telefon: 01 58 76 120
E-naslov: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic