24
032016

Žito: v predprazničnem času 300 domačih orehovih potic za projekt Botrstvo

(Ljubljana, 24. 3. 2016) – Velika noč, največji krščanski praznik veselja in upanja, po starih poganskih navadah pa praznik pomladi, naj bo tudi čas obdarovanja za tiste, ki si težko privoščijo praznično obloženo mizo. Zato v Skupini Žito d.d. nadaljujejo svojo zdaj že tradicionalno podporo projektu Botrstvo: danes so dobrodelno predali praznične orehove potice, s katerimi se bo ob praznikih lahko posladkalo vsaj 300 otrok, med njimi premnogi brez priložnosti praznovanja v družinskem krogu.

»Tudi na ta način nadaljujemo našo družbeno odgovorno aktivnost, saj tudi sicer tradicionalno podpiramo projekt Botrstvo. Zdi se nam pomembno sodelovati dobrodelno pri projektu, namenjenemu otrokom, ki pomoč resnično potrebujejo,« je poudarila Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi v Žitu.

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, je ob prejemu Žitovih prazničnih potic dejala: »Čas praznikov je za preštevilne družine, ki živijo v pomanjkanju, čas, ko svojo stisko še bolj občutijo. Zato smo iskreno hvaležni družbi Žito, ki je s podarjenimi poticami praznike polepšala številnim družinam iz vse Slovenije. S tem ste jim v prazničnih dneh olajšali stisko.«

Predstavniki ZPMS Moste- Polje ob prejemu prazničnih Žitovih potic.

Predstavniki ZPMS Moste- Polje ob prejemu prazničnih Žitovih potic.

_______________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk,
Odnosi z javnostmi, Skupina Žito
Telefon: 01 5876 120
E-naslov: pr@zito.si

Nazaj na seznam novic