11
052016

Petar Grašo pred velikim koncertom v ljubljanskih Križankah: zmagovalca tekmovanja vabi v svojo splitsko restavracijo

Ljubljana, 10. maj 2016 – Priljubljeni hrvaški pevec Petar Grašo se je pred velikim koncertom, ki ga bo imel 27. maja v Križankah, slovenskemu občinstvu predstavil na novinarski konferenci v Ljubljani. Koncert v Križankah ob 20-letnici delovanja pevca podpirata družbi Žito in Podravka. Grašo, strasten kuhar in lastnik restavracije Adriatic Grašo v Splitu, bo slovensko občinstvo zabaval z vrsto znanih uspešnic in s svojo najnovejšo balado.

Hrvaški zvezdnik Petar Grašo napoveduje svoj veliki koncert ob 20. obletnici samostojne kariere. Njegov zadnji koncert, ki je 13. februarja letos potekal v splitski Spaladium Areni, je obiskalo prek 12.000 navdušencev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije, Avstrije in celo Avstralije. Pevec je postregel z izrednim scenskim nastopom in glasbenim spektaklom, koncert pa je služil kot napovednik Petrove turneje ob 20-letnici ustvarjanja. Zato lahko tudi v Ljubljani, 27. maja v Križankah, pričakujemo nepozabno zabavo.

Pevec obljublja, da se obiskovalcem obeta odličen koncert, na katerem se bo predstavil skupaj s svojo spremljevalno skupino in drugimi eminentnimi gosti, ki so zaznamovali njegovo uspešno kariero. Pred koncertom v Križankah je Grašo povedal: »Križanke so že od nekdaj moje priljubljeno mesto za nastop. Na ta prostor me vežejo čudoviti spomini. Tam sem že mnogokrat nastopil tako samostojno, kot gost svojim kolegom, zdaj pa me res že nekaj let ni bilo. Pripravljamo večer, ki bo ostal v spominu tako meni kot publiki. S slovensko publiko sem že od nekdaj imel posebno vez. To bo vsekakor večer, ki nas bo popeljal v tiste lepe trenutke in spomine, prepevali bomo stare in nove hite ter se skupaj veselili.«

Poleg tega, da je Petar odličen glasbeni izvajalec, je velik ljubitelj dobre hrane in ambasador Podravkine kulinarike. Goste zna dobro postreči in razvajati z okusi Mediterana. V svoji restavraciji Adriatic Grašo v Splitu bo gostil tudi zmagovalca nagradnega natečaja na temo okusov Mediterana, ki poteka med 11. in 24. majem letos. Zmagovalca nagradne igre čaka vikend paket za dve osebi v Splitu in večerja v Grašovi restavraciji, ki jo bo pripravil kar pevec sam. Poleg tega na zmagovalca čakata tudi dve vstopnici za koncert v Križankah.

Za dodatnih 10 paketov s po dvema vstopnicama za njegov koncert v Ljubljani se bodo lahko potegovali vsi ostali udeleženci natečaja, ki bodo v času med 11. in 24. majem na spletno mesto okusmediterana.com posredovali svoj recept in sliko mediteranske jedi. Jed mora vsebovati testenine, ribe in paradižnik, namigi pa so predstavljeni tudi na spletnem mestu.

Petar Grašo je samostojno kariero pričel leta 1996, ko je s pesmijo Trebam nekoga zmagal na Zadarfestu. Temu sta sledili zmagi na Melodijah hrvaškega Jadrana leta 1997 s pesmijo Ne boli me in leta 2000 z uspešnico Sve nas manje ima tu. Na Dori 1998 je njegova pesem Neka mi ne svane osvojila 1. mesto v izvedbi Danijele Martinović, s katero je pevka na Eurosongu osvojila visoko 5. mesto. Leta 2003 je sledila osvojitev Grand Prix nagrade na Splitskem festivalu s pesmijo Vera od suvog zlata, 1. nagrada na Splitskem festivalu leta 2014 s pesmijo Uvik isti ter absolutna zmaga s pesmijo Moje zlato na lanskem Splitskem festivalu. V karieri je izdal sedem albumov, njegove največje uspešnice pa lahko pričakujemo tudi na koncertu v Ljubljani.

Poglejte recept in si pripravite mediteransko rapsodijo po navdihu Petra Graša

 

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk,
Odnosi z javnostmi, Skupina Žito in Podravka
Telefon: 01 5876 120
E-naslov: pr@zito.si

Nazaj na seznam novic