06
092016

Podravka z EBRD-jem in s štirimi poslovnimi bankami sklenila posojilo z najugodnejšimi pogoji v regiji

Zagreb, 6. 9. 2016 – Z novim finančnim dogovorom Podravka dodatno krepi svoj finančni položaj in izpolnjuje pogoje za nadaljnjo rast na mednarodnem trgu.

V hotelu Esplanade v Zagrebu je bila danes svečano podpisana pogodba o sindiciranem kreditiranju med Podravko, d. d., Belupom, d. d., in Žitom, d. d., na strani kreditojemalcev, Evropsko banko za obnovo in razvoj kot organizatorjem (vključno z Unicredit Slovenija skozi strukturo A/B) in s štirimi poslovnimi bankami – Privredna Banka Zagreb, d. d., Raiffeisenbank Austria, d. d., SKB, d. d., in Erste & Steiermarkische Bank, d. d. – na strani posojilodajalcev.

Skupna vrednost finančnega dogovora je 123 milijonov evrov. Sredstva so Podravki odobrena za obdobje šestih let z izjemno ugodno obrestno mero in s trenutno najugodnejšimi posojilnimi pogoji v regiji Adria. Odobrena sredstva bodo namenjena za refinanciranje obstoječih kreditnih obveznosti ter nadaljnje kapitalske naložbe in morebitne prevzeme.

Ob tej priložnosti je predsednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić poudaril: »Prav ti pogoji financiranja še dodatno potrjujejo moč Podravke, uspešnost izvedenega povečanja učinkovitosti poslovanja v zadnjih nekaj letih, njeno stabilnost pri poslovanju in upravljanju s financami pa tudi potencial za nadaljnjo širitev poslovanja na mednarodne trge. S podpisom te pogodbe smo zagotovili sredstva za nadaljnjo konsolidacijo poslovanja in spodbudili nadaljevanje internacionalizacije Skupine Podravka.«

Regionalna direktorica EBRD-ja za Hrvaško in Slovenijo Vedrana Jelušić Kašić je dodala: »Podravka je dosegla izrazit napredek pri notranjem prestrukturiranju pa tudi pri vstopu na nove trge in pri internacionalizaciji poslovanja. Finančni paket, ki smo ga danes podpisali, je odličen primer uresničevanja strateškega cilja EBRD-ja, ki se nanaša na podporo podjetjem v državah, v katerih vlagamo v njihov regionalni razvoj. Podravki in njenim zaposlenim želimo še veliko uspeha pri nadaljnjem razvoju poslovanja na Hrvaškem pa tudi na globalni ravni.«

______________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito /Podravka
Skupina Žito, d.d.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam objav