06
102016

Dobrodelni ob Tednu otroka: Muzikal Mamma Mia ter slastne Lino palačinke za otroke

V Ljubljani, 6. oktobra 2016 – V Tednu otroka, ki se vsako leto odvija v prvem tednu oktobra, po vsej Sloveniji potekajo pestre in raznolike dejavnosti, namenjene otrokom in mladostnikom. Včeraj se je v sodelovanju produkcijske hiše Prospot in ZPM Ljubljana Moste-Polje v Centru kulture Španski borci odvila brezplačna predstava Mamma Mia, ki so si jo ogledali otroci iz vse Slovenije. Med predstavo je otroke čakalo sladko presenečenje, Lino palačinke, ki jih je pripravilo Žito.

Velika dvorana Španskih borcev je bila v sredo popoldne zapolnjena do zadnjega sedeža, kjer so otroci in mladostniki iz vse Slovenije uživali v slovenskih priredbah uspešnic skupine Abba. Zasedba muzikala Mamma Mia pa ni navdušila le z glasbenimi in plesnimi točkami, temveč je otroke in mladostnike presenetila tudi s slastnimi dobrotami. Med odmorom so nastopajoči otrokom postregli slastne Žitove palačinke z Linolado. Vzkliki in zahvala »Mamma mia, kakšne palačinke!« gredo podjetjema Žito in Podravka, ki sta poskrbela, da so bili vsi do polnega siti.

Ogled predstave je brezplačno omogočila produkcijska hiša Prospot. »Mamma Mia! je predstava polna optimizma, dobre volje, energije in veselja. S celotno ekipo – od tehnikov, do plesalcev, pevcev in igralcev – smo se odločili, da jo podarimo otrokom, saj želimo dobro voljo in optimizem deliti prav z vsemi, predvsem danes tudi s tistimi, ki si morda te predstave ne bi mogli ogledati. Skozi dobrodelnost razveseliti otroke je tudi za vse nas izjemno lepa izkušnja in odličen uvod v veliko slovensko turnejo na katero se z muzikalom podajamo,« je povedal direktor Jurij Franko.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, se je ob zaključku predstave zahvalila vsem, ki so otrokom omogočili ogled najbolj odmevnega muzikala v Sloveniji. »Smo v Tednu otroka, ko je več pozornosti kot sicer čez leto namenjene zdravi rasti in razvoju otrok. Otroci tudi v Sloveniji še vedno živijo v dveh svetovih, ta predstava pa jih je združila v enem, lepem. Iskreno hvaležni smo vsem, ki so predstavo omogočili in otrokom ponudili nepozabno izkušnjo.«

V Žitu in Podravki, kjer že vrsto let podpirajo projekte ZPM Ljubljana Moste-Polje so se tudi v tednu otroka odločili, da otrokom – obiskovalcem predstave- pripravijo sladko presenečenje: »Vsekakor je pomembno poslanstvo Žita in Podravke pričarati vsem otrokom sladke nasmehe, zato je bila odločitev, da otroke med predstavo presenetimo s slastnimi Žitovimi palačinkami, sprejeta v trenutku, ko smo dobili povabilo k projektu s tako pozitivno naravnanostjo do naših otrok,« je ob dogodku poudarila Nina Rus Turuk, predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu in Podravki.

 

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.d.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic