17
102016

Otrokom podarili več kot pol tone kruha

Ljubljana, 17. oktober 2016 – Družba Žito je v okviru akcije Drobtinica Rdečemu križu Slovenije podarila več kot pol tone kruha za otroke, ki živijo v pomanjkanju in revščini.

Družba Žito, d.o.o., je v okviru svetovnega dneva hrane, ki tradicionalno poteka 16. oktobra, Rdečemu križu Slovenije podarila več kot pol tone kruha. Kruh so namenili otrokom, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine, med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane. Žito, katerega družbena odgovornost je osredotočena na otroke in socialno šibke družine, že vrsto let sodeluje v projektu Botrstvo in ZPMS Ljubljana Moste–Polje vsako sredo podari kruh. Z namenom, da pomagajo otrokom v stiski, so se odločili sodelovati tudi v enodnevni kampanji Drobtinica Rdečega križa Slovenije. Z akcijo Drobtinica pri Rdečem križu dopolnjujejo programe socialne pomoči otrokom iz šibkejših okolij in slovensko javnost ozaveščajo o nezadostni in nepravilni prehrani naših najmlajših.

»V Žitu si že vrsto let prizadevamo za blažitev revščine socialno ogroženih otrok. To potrjujemo s sodelovanjem v projektih, usmerjenih v pomoč najšibkejšim članom družbe. In najmanj, kar lahko storimo, je, da jim podarimo kakovostno hrano. S tovrstnimi dobrimi deli bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« so sporočili iz Žita.

kruhi-img_50190000

_______________________________________________________________________________

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic