28
022017

Dobrodelni Žitovi krofi

Ljubljana, 28. februar 2017 – V Žitu so tudi letos, ob pustnem rajanju, z več kot 1.500 krofi razveselil otroke in družine iz socialno šibkega okolja in hkrati z dobrodelno prodajo krofov zbrali sredstva za financiranje 200 toplih obrokov. Napekli in prodali so blizu 2 milijona svežih zlatorumeno zapečenih krofov z belim venčkom in Podravkino marelično marmelado.

Tako sta Žitu letos v sodelovanju z Zavodom pod Strehco pomagala z dobrodelno prodajo krofov stand up komika Lucija Ćirović in Andrej Težak –Tešky, ki sta uspela zbrati sredstva za financiranje 200 obrokov zavoda. Prav tako so v Žitu krofe donirali projektu Botrstvo in z njimi razveselili več kot 1.000 otrok.

»Žitove krofe smo ob letošnjem pustu donirani tudi banki hrane,« je povedala Nina Rus Turuk, odgovorna za odnose z javnostmi v Žitu in Podravki in dodala, da so se letos priključili tudi dobrodelni akciji radia Ognjišče, s pomočjo katere bodo zbirali sredstva za otroke na Madagaskarju.

Sicer so v Žitu v letošnjem pustnem času uspeli speči in prodati blizu 2 milijona krofov, podobno kot lani. Potrošniki cenijo kakovost krofov, torej okus, odlično marelično marmelado (polnilo) in pa svežino. Še vedno za slovenskega potrošnika velja, da ima raje “klasičen” krof, kot so ga včasih cvrle doma naše babice in ne krofov, ki so bolj sladki, ki imajo različne čokoladno-sladkorne oblive in so pakirani ter je njihov rok trajanja daljši od enega dneva. Žitovi krofi v tem obdobju so torej “klasični”, odlikuje jih svežina, so zlatorumeno zapečeni, z obveznim belim venčkom ter polnjeni s Podravkino marelično marmelado najvišje kakovosti.

Žito in Podravka sta tako potrošnikom ponudila najboljše krofe. V večjih trgovskih centrih so nudili na lokaciji ocvrte in popolnoma sveže, še tople krofe. V drugih večjih trgovinah, pa so prodajali sveže krofe, ki so jih večkrat dnevno pripeljali iz bližnjih pekarn Žita.

Žitovi pustni krofi in ekipa ZPM Moste – Polje

___________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic