07
022017

Največ odličnega kruha in pekovskih izdelkov prihaja iz Žita

Ljubljana, 7. februar 2016 – Na 17. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic je Skupina Žito prejela največ, kar 28 zlatih priznanj za potrjeno odlično kakovost izdelkov. Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS.

Skupina Žito je na letošnjem ocenjevanju prejela 28 odličij za 22 vrst kruha in pekovskih izdelkov, štiri vrste testenin in dve vrsti keksov. Vsi nagrajeni izdelki so prejeli najvišja zlata priznanja za kakovost.

»Osnovno vodilo v Žitu ostaja enako: naši strokovnjaki in tehnologi si prizadevajo za razvoj visokokakovostnih izdelkov v skladu s prehranskimi trendi in zahtevami potrošnikov doma in v tujini. Velik poudarek namenjamo prav razvoju pekarstva. Pri svežih pekovskih izdelkih se osredotočamo na razvoj inovativnih oblik, dolgotrajno svežino, vsebnost funkcionalnih sestavin ter na malo ali nič aditivov. Sledimo globalnemu tehnološkemu trendu dopeke in razvijamo polpečene izdelke za dopeko na prodajnih mestih. Slednja omogoča ponudbo svežih pekovskih izdelkov skozi ves dan. Da smo s predanostjo naših zaposlenih pri zasledovanju prehranskih trendov in pričakovanj potrošnikov uspešni, potrjuje tudi letošnje rekordno število osvojenih priznanj,« je ob prejemu priznanj izpostavil Janez Bojc, generalni direktor Žita in predsednik Sekcije za pekarstvo pri GZS.

Bojc dodaja, da so zlata priznanja potrditev, da Žitovi izdelki po kakovosti sodijo v sam vrh pekovskih izdelkov. »Osvojena odličja domačim in tujim kupcem zagotavljajo visokokakovostne pekovske izdelke, za nas pa predstavljajo obvezo in odgovornost za nadaljnji razvoj. Tisto, kar naredimo pošteno, kakovostno in zavzeto, se obrestuje in v tej smeri bomo nadaljevali«, je povedal Janez Bojc.

Z zlatim odličjem kakovosti za leto 2017 so bili nagrajeni naslednji Žitovi izdelki:

Žito je v vseh letih ocenjevanja za kruh in pekovske izdelke skupno prejelo že 267 zlatih priznanj.

Več informacij o Žitovih pekovskih izdelkih najdete na: http://kruh.zito.si/


______________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic