21
032017

1001 CVET na dan gozdov obnavlja 4 hektare gozda

Ljubljana/Zbiljski gaj pri Medvodah, 21. marec 2017 – Danes, na mednarodni dan gozdov, so se v Zbiljskem gaju pri Medvodah zbrali vsi prostovoljci, ki so želeli sodelovati v Žitovi družbeno odgovorni kampaniji in zasaditi svoje sadike. Kupci čajev 1001 CVET so v zadnjem mesecu poslali več kot 60.000 praznih škatlic. Od vsake prejete škatlice čajev so v Žitu namenili 5 centov za nakup sadik gozdnega drevja. V sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije so danes simbolično posadili 1001 sadiko.

Več kot 50 prostovoljcev, potrošnikov, ki so se prijavili v kampanji, Žitovih in Podravkinih zaposlenih ter sodelavcev Zavoda za gozdove, je danes pogozdilo skoraj hektar gozda. Med vsemi danes posajenimi sadikami je bilo največ bukve, nekaj gorskega javorja, smreke, hrasta in gozdne češnje. Površine gozda, kjer je potrebna njegova obnova zaradi žledoloma so se v letih 2015 in 2016 zaradi napada smrekovega lubadarja dodatno povečale. Podoben trend gozdarji pričakujejo tudi v naslednjih letih. Zato je vsak pogozden hektar še kako pomemben.

»Ker so naravne ujme v zadnjih letih močno prizadele slovenske gozdove – prav te dni minevajo že tri leta od katastrofalnega žledoloma februarja 2014 – smo se v Žitu odločili, da z blagovno znamko najbolj prodajanih čajev v Sloveniji, 1001 CVET, podpremo pogozdovanje in obnovo poškodovanih gozdov. Hvaležni smo vsakemu, ki je sodeloval pri kampanji in s tem prispeval k bolj zdravemu življenju prihodnjih generacij, hkrati se zahvaljujem tudi vsem prostovoljcem, ki nam danes pomagate pri zasaditvi,« je ob koncu kampanje izpostavil Janez Bojc, generalni direktor Žita.

»Z zbranimi sredstvi za 10.000 sadik bomo uspeli s pomočjo blagovne znamke 1001 CVET pogozditi do 4 hektare poškodovanega gozda in glede na to, da bomo morali zaradi posledic žledoloma in napada podlubnikov obnoviti skoraj 20.000 ha gozda, od tega približno 2000 ha s saditvijo sadik, je vsaka taka kampanja za nas več kot dobrodošla,« je izpostavil Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove.

Čaji 1001 CVET so letos že osmo leto zapored prejeli laskavi naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke v kategoriji čajev (priznanje Trusted Brand).


______________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120 e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic