13
032017

Žito skupaj s potrošniki obnavlja 4 ha slovenskih gozdov

Ljubljana, 13. marec 2017 – Kupci čajev 1001 CVET so v zadnjem mesecu na naslov Žita poslali več kot 60.000 praznih škatlic. Od vsake prejete škatlice čajev bodo namreč v tem podjetju namenili 5 centov za nakup sadik gozdnega drevja. Do zaključka akcije nas ločita le še 2 dneva, zato v Žitu in Podravki potrošnike pozivajo, da z nakupom njihovih čajev podprejo družbeno odgovorno akcijo, ki je stekla v začetku februarja in s katero pomagajo pri obnovi slovenskih gozdov.

»Glede na doslej prispelo število praznih škatel, ki nam jih zavzeto pošiljajo naši kupci, ocenjujemo, da bomo denar zbrali za 4.000 sadik. Preostalih 6.000 sadik bo Zavodu za gozdove Slovenije donirala blagovna znamka čajev 1001 CVET. Tako bomo z 10.000 sadikami drevja pogozdili 4 ha poškodovanega gozda. Na ta način bomo z blagovno znamko najbolj prodajanih čajev v Sloveniji skupaj z našimi kupci poskrbeli za ohranitev te naravne dobrine za prihodnje rodove. Ker je žledolom pred tremi leti močno prizadel slovenske gozdove, svoje pa je dodal tudi lubadar, je prav, da pogozdovanje in obnovo podpremo. Prav tako je blagovna znamka čajev 1001 CVET sinonim za izdelke iz narave, zato smo se za takšno akcijo tudi odločili,« je pred zaključkom družbeno odgovorne kampanje povedala Nina Kofler Kobal, vodja blagovne znamke 1001 CVET. Čaji 1001 CVET so letos že osmo leto zapored prejeli laskavi naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke v kategoriji čajev (priznanje Trusted Brand).

Simbolična zasaditev prve 1001 sadike bo v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije potekala na mednarodni dan gozdov, 21. marca 2017, v Zbiljskem gaju pri Medvodah. Na veliko akcijo sajenja dreves, na kateri lahko kot prostovoljci tudi sami posadite vsaj 10 sadik, se lahko prijavi vsakdo tako, da izpolni obrazec na spletni strani http://www.1001cvet.si/posvoji-drevo/. Doslej se je že prijavilo 50 prostovoljcev.

_______________________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic