04
122017

Žitovi kruhi iz 100 % slovenske pšenice in brez uporabe GSO

Ljubljana, 22. september 2017 – V družbi Žito tudi po letošnji kakovostni domači žetvi kupcem na domačem trgu ponujajo kruh, narejen iz izključno 100 % slovenske pšenice. Žito tako ohranja svoje mesto med največjimi odkupovalci slovenske krušne pšenice.

Že od 15. septembra dalje so prav vsi izdelki na domačem trgu iz Žitove družine kruhov narejeni iz najkakovostnejše 100 % domače pšenice. »Tudi letos so pri Žitu zagotovili odkup zadostnih količin slovenske pšenice, tako da je ves kruh namenjen slovenskim potrošnikom iz doma pridelane pšenice. Tako ohranjajo svoje mesto med največjimi odkupovalci slovenske pšenice in izkazujemo podporo lokalnim pridelovalcem ter podpiramo pot k večji slovenski samooskrbi s pšenico,« pravi Marta Zrimšek, direktorica nabave. Domača pšenica prihaja do Žitovega mlina v Mariboru po kratkih dobavnih poteh, s čimer je omogočena tudi lažja sledljivost surovin. Potrošnikom tako nudijo kakovostne izdelke, pri katerih je znan izvor sestavin, ki zagotavljajo pravi slovenski ter »najbolj domač« in kakovosten kruh. Žitovi kruhi tako prinašajo pravo toplino in okus doma.

Kruhi prejemniki številnih nagrad
Družba Žito sodi med največja prehrambna podjetja v Sloveniji, segment pekarstva pa predstavlja v strukturi prodaje največji delež. Med kupci so najbolj priljubljeni kruhi Jelen, Stoletni, Hribovc, Ajdov kruh z orehi in Krušnik. Kakovost vseh Žitovih kruhov dokazujejo tudi številne nagrade, ki jih je podjetje Žito v preteklih letih prejelo za svoje krušne izdelke. Med njimi je doslej več kot 260 Zlatih priznanji za kakovost, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, Zvezdice odličnosti okusa – Superior Taste Award, v preteklosti pa tudi Best Buy.

Žitovi izdelki ne vsebujejo GSO surovin
V skupini Žito imamo v svoji politiki opredelitev, da ne uporabljamo GSO surovin in to se ni spremenilo tudi po zamenjavi lastništva. Način obvladovanja moramo dokazovati na vseh zunanjih presojah standardov varnosti živil (IFS Food), ki jih imamo, saj tudi naši kupci zahtevajo tako odločitev. Povsem jasen nam je tudi negativen odnos potrošnikov do tovrstnih surovin, živil, zato je naša odločitev jasna in trdna.

Za obvladovanje imamo izdelan sistem prejemanja obveznih izjav dobaviteljev. Za bolj aktualne artikle pa zahtevamo tudi analize in izvajamo naš monitoring.

Video – Žitovi kruhi iz 100 % slovenske pšenice


______________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic