19
042018

Gorenjka in Mistica Wellness na 7. Festivalu čokolade

Nastanki čokolade Gorenjka in njen pomen za slovenski trg

Začetki čokolade Gorenjka segajo v leto 1922, ko je bilo v Lescah ustanovljeno družinsko podjetje za proizvodnjo čokolade. Pred več kot 90.leti so orali ledino na slovenskem trgu s čokoladnimi izdelki in že od svoje ustanovitve dalje si prizadevajo za njihovo visoko kakovost. Slednjo so v tistih časih dosegali z uporabo najkakovostnejših surovin s celega sveta. Ime blagovne znamke Gorenjka je nastalo z združitvijo besed Gorenjska tovarna čokolade v Gorenjka – tovarna čokolad.

Letos Gorenjkina čokolada šteje že okroglih 96 let, za slovenski trg in prostor pa ima nedvomno velik pomen. Gorenjka je namreč prepoznavna blagovna znamka čokolad z največjim tržnim deležem pri roladah na slovenskem trgu, poleg tega pa se lahko pohvali z vodilno pozicijo pri temnih in riževih čokoladah in z drugim mestom pri mlečnih čokoladah. Skupno na slovenskem trgu dosega Gorenjka 25% tržni delež na področju rolad in 10 % tržni delež na področju čokolad. Na letni ravni izdelajo 1600 ton čokolade ter 600 ton rolad. Gorenjka je edina prava slovenska čokolada, saj celoten postopek proizvodnje čokolade, vključno z najpomembnejšo fazo – izdelavo čokoladne mase po lastni recepturi – poteka v tovarni v Lescah. Med slovenskimi potrošniki je visoko cenjena tudi linija temnih čokolada Mistica.

Najbolj kakovostna slovenska čokolada

Gorenjkin pozicijski slogan »polna vsega dobrega« pa nosi dvojno sporočilo. Temelji na Gorenjkinem bistvu in njeni ključni vrednoti, ki ji sledi že od samega nastanka – na kakovosti njenih izdelkov. Gorenjka je vrhunska čokolada, narejena iz kakovostnih, skrbno izbranih sestavin in na osnovi dolgoletnih izkušenj v razvoju in tehnologiji čokoladnih izdelkov.
Slovenski potrošniki so letos Gorenjko razglasili za najkakovostnejšo čokolado v raziskavi kakovosti QUDAL raziskovalne hiše Icertias.

Partnerstvo Gorenjke pri Festivalu čokolade

Gorenjka je tudi tokrat eden največjih pokroviteljev Festivala čokolade, ki se letos odvija že sedmo leto zapored. Letos bo Gorenjka med obiskovalce tradicionalno razdelila najtežjo čokolado v Sloveniji, in sicer kar 96-kilogramsko pravo slovensko mlečno čokolado z 33 kg slastnih lešnikov. Ta čokolada velja za največjo atrakcijo tega festivala in je vsako leto težja, saj njeni kilogrami ponazarjajo obletnico ustanovitve Gorenjke.
Letos bo v času Festivala čokolade z največjo izbiro Gorenjkinih čokolad tudi ves čas odprta Gorenjkina prodajalna v Lescah.

Glavna atrakcija Festivala čokolade – Največja Gorenjkina čokolada – 96 kilogramska Gorenjka velikanka ob 96-letnici Gorenjke

Letos bo Gorenjka obiskovalcem festivala poleg svoje široke palete okusov čokolad predstavila tudi povsem novo linijo temnih čokolad Mistica Wellness, namenjeno ljubiteljem čokolade, ki cenijo visoko vsebnost kakava (kar 70 %) ter vznemirljive, nove okuse, ki jih v čokoladi pričarajo dodatki goji jagod in mace, konopljinih semen, pomaranče, ingverja ter matcha.
Novost v tej liniji je eksotična Mistica Wellnes s kokosom in kolagenom.
Na svojem razstavnem prostoru v Plesni dvorani bo Gorenjka obiskovalcem, poleg številnih degustacij novih okusov, ponujala tudi Wellness doživetje v Mistica Wellness foto kotičku.

V nedeljo, 22.4. točno ob 12. uri na Čokoladnem trgu pa se bodo obiskovalci tradicionalno lahko posladkali z Gorenjkino 96 kg čokolado velikanko, ob počastitvi 96-obletnice obstoja blagovne znamke Gorenjka. Gorenjka velikanka vsebuje 33 kg lešnikov ter 63 kg mlečne čokolade s 30 % deležem kakava. Gorenjko velikanko mojstri vlijejo v posebej izdelan model za čokolado, ki je namenjen ob tej priložnosti zgolj za to čokolado velikanko, lešnike pa se ročno razporedi po celotni površini. Ko se ohlajeno čokolado izlušči iz modela, sledi postopek natančne dekoracije. Za slednjo poskrbijo izkušene Gorenjkine slaščičarke. Celoten postopek izdelave velikanke tako traja približno 24 ur. Obiskovalci Festivala čokolade bodo lahko okusili čisto sveže pripravljeno čokolado velikanko.

Z Gorenjko na nepozabno latino doživetje! Osvoji dve VIP vstopnici za koncert Enriqueja Iglesiasa«

Gorenjka je letos tudi ponosni pokrovitelj koncertne turneje latino zvezdnika Enrique Iglesiasa, zato pripravlja številna presenečenje za ljubitelje latino ritmo in Gorenjkine čokolade. Obiskovalci Festivala se bodo na Gorenjkinem razstavnem prostoru namreč lahko fotografirali s svetovno znanim zvezdnikom (njegovo maketo v naravni velikosti:)) in tako sodelovali v nagradni igri FB za VIP Vstopnici za njegov koncert 12.5. v Stožicah.

NOVE ČOKOLADE MISTICA WELLNESS

Žlahtna temna čokolada s 70 % kakavovih delcev, ki zadovoljijo še tako zahtevne ljubitelje čokolad, je dobila tri nove okuse. Novi okusi so na voljo vsem, ki cenijo bogat in intenziven okus kakava z inovativnimi dodatki. Zadnji podatki kažejo, da segment temne čokolade v Sloveniji raste. V Gorenjki so edini, ki so na domačem trgu prisotni z lastno recepturo za izdelavo temne čokolade. Prav zato so se odločili, da za kupce oblikujejo podlinijo čokolad Mistica Wellness – goji & maca, konopljina semena & pomaranča ter ingver & matcha. Novi okusi združujejo bogato aromo najkakovostnejšega kakava z vrhunskimi dodatki. Ta kombinacija zagotavlja edinstven okus, ki ga še niste doživeli.
Gorenjkino vodilo je, da s skrbno izbranimi okusi in naravnimi sestavinami omogoča sladkanje s poudarkom na pestrih gurmanskih užitkih. V hitrem tempu življenja, ko nam primanjkuje časa, so čokolade Mistica Wellness priročen prigrizek. Dodamo ga lahko k napitkom smoothie, sladicam ali kosmičem ob zajtrku.
Mistica kokos kolagen

NOVO: Mistica s kokosom in kolagenom

Na prodajnih policah trgovin najdete tudi dva nova okusa čokolade Mistica. Priljubljeni družini najfinejših žlahtnih temnih čokolad Mistica Classic se je pridružila tablica temne čokolade s 85-odstotno vsebnostjo kakavovih delcev. Čokolada je pravo gurmansko doživetje za vse ljubitelje temne čokolade.
Pod blagovno znamko Mistica Wellness pa smo zasnovali novo temno čokolado z inovativnim in atraktivnim okusom kokosa in s kolagenom. Gre za edinstveno kombinacijo inovativnih dodatkov in eksotičnih živil ter prvovrstne čokolade, ki vsebuje 70 % kakavovih delcev.

Poglejte nekaj fotografij z izdelave Gorenjkine 96 kg velikanke.

foto: Tit Košir

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic