20
062018

Superior Taste Award za kar 6 Žitovih izdelkov

Ljubljana, 19. junij 2018 – Na letošnjem ocenjevanju prehranskih izdelkov Superior Taste Award 2018, ki ga organizira mednarodni inštitut International Taste & Quality Institute (iTQi), je zvezdice za odličnost prejelo kar šest Žitovih izdelkov. Pri ocenjevanju kakovosti in okusa izdelkov so bili tako nagrajeni trije Žitovi kruhi in trije čaji 1001CVET.

Na prestižnem ocenjevanju prehranskih izdelkov Superior Taster Award so bili z najvišjimi ocenami, ki potrjujejo vrhunsko kakovost Žitovih izdelkov, nagrajeni Ajdov kruha z orehi in Stoletni pirin kruh s chia semeni, ki sta prejela po 3 zvezdice ter novinec v tem tekmovanju, Ješprenček z orehi, ki je prejel 2 zvezdici. Po 2 zvezdici sta bili podeljeni tudi čajem 1001CVET, in sicer bio bebe čaju, planinskemu čaju in čaju vroči ingver.

»Prejete zvezdice Superior Taste Award so zagotovilo ne le kakovosti, temveč tudi dobrega okusa Žitovih kruhov in čajev. Veseli smo, da smo ponovno med prejemniki tega priznanja odličnosti naših izdelkov. Ti s certifikatom Superior Taste Award kupcem še dodatno sporočajo, da gre za vrhunske prehrambne izdelke,« sporočajo iz Žita in Podravke Slovenija.

Tudi Podravka si je letos pridobila rekordno število, kar 19 odličji Superior Taste Award za njihove izdelke. Inštitut iTGi sicer ocenjuje okus, vonj, teksturo, obliko in videz prehrambnih izdelkov ter pijač. Žirija, ki jo sestavlja 140 vrhunskih kuharjev in someljerjev, ocene izdelkov združi v kategorije označene z zvezdicami. Najbolje ocenjeni lahko prejmejo do 3 zvezdice. Nagrajeni izdelki so opremljeni tudi s certifikatom, ki potrošnike informira o priznani kakovosti in odličnih okusih izdelkov.

Podelitev priznanj Superior taste Award

_____________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic