04
072018

Iz Žitovih kašč prihaja moka št. 1 v Sloveniji

Ljubljana, julij 2018 – Kupci prepoznavajo odličnost Žitovih mok, saj sta kar dve Žitovi moki najbolj prodajani moki v Sloveniji. Žitova posebna bela moka je številka ena v absolutni kategoriji mok, pirina moka pa ji dela družbo kot najbolj prodajana pirina moka v kategoriji posebnih mok.

»Ponosni smo, da so naše moke med kupci tako priljubljene. Zagotovo to kaže na njihovo kakovost in vsestransko uporabo, hkrati pa nam takšna potrdila dajo zagon za nadaljnji razvoj odličnih mlinarskih izdelkov,« sporočajo iz Žita/Podravke Slovenija. V poletnih mesecih bodo tako tudi embalaže Žitove posebne bele in pirine moke pridobile ponosno oznako št. 1 v Sloveniji.

Izračun o položaju Žitovih mok na trgu je pripravilo podjetje Nielsen, in sicer na osnovi letnih vrednostnih in količinskih podatkov Nielsnovega panela maloprodaje za obdobje december 2016 do november 2017. Analizirali so blagovno skupino moka na trgu total Slovenija.

Žitova posebna bela moka tako med vsemi vrstami moke izstopa; sestavljajo jo le fino mleta jedra pšeničnih zrn in je vsestransko uporabna. Ponaša se s stalno kakovostjo, kar je za peko izjemno pomembno. Njeno odličnost pa poznajo tudi slovenske gospodinje, ki jo prepoznajo po njeni že legendarni embalaži, je namreč tista bela, z roza pikicami.

Tudi Žitova pirina moka je vsestransko uporabna in v večini receptov lahko nadomesti pšenično moko. Primerna je za pripravo domačega kruha, testa za pizze, pite, kekse, biskvit. Lahko jo uporabite tudi za peko palačink, zgoščevanje jedi in mnogo drugega, kar nastaja v domači kuhinji. Pira je namreč predhodnica današnje pšenice, le da ima v primerjavi z njo več beljakovin. Jedem daje tudi polnejši okus.

Žitova posebna bela moka – številka 1 v Sloveniji

Žitova pirina moka – številka 1 v Sloveniji

______________________________________________________________________
Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic