09
102018

Posebno predstavo Briljantine si je ogledalo skoraj 300 otrok

Sinoči je v Centru kulture Španski borci potekala prav posebna predstava muzikala Briljantina. Povsem brezplačno si je predstavo ogledalo skoraj 300 otrok, ki se vključujejo v različne programe Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Med odmorom je celotna zasedba muzikala otroke presenetila in jim razdelila mega čokoladno rolado Gorenjka.

Organizatorji muzikala Briljantina so v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje poskrbeli za nepozabno dogodivščino otrok. Omogočili so jim popolnoma brezplačen ogled priljubljene predstave, s srčnostjo pa so se pobudi pridružili tudi Center kulture Španski borci z brezplačno dvorano, Cockta, s katero so se gledalci med odmorom lahko odžejali, in družba Žito, ki je poskrbela za Gorenjkino rolado velikanko.

»Že več kot 60 let ustvarjamo aktivnosti in programe za otroke, skozi katere si prizadevamo širiti vrednote solidarnosti, spoštovanja in sodelovanja. Otroke spremljamo in si prizadevamo dajati pozitivne zglede. Mnogi naši programi, tudi humanitarni, so nastali prav zaradi potreb, ki so jih otroci izražali ali pa jih še izražajo v naših aktivnostih,« je povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. »Izjemno hvaležni smo vsem, ki so otrokom omogočili ogled predstave in ta nepozaben večer,« je še dodala.

Jure Franko, producent in pogonsko kolo Briljantine je ob predstavi dejal: »Spremljamo in podpiramo izjemno delo ZPM Ljubljana Moste-Polje ter topel in človeški odnos do otrok, zato smo se odločili, da jim po svojih močeh pomagamo v njihovih prizadevanjih.  Kaj je lepšega kot s svojim delom nekomu polepšati in obogatiti dan?« Dodal pa je še: »Hvaležen sem vsem igralcem, pevcem, plesalcem, tehnikom in vsem ostalim, ki delajo v zaodrju in ki so se nemudoma odzvali na moj predlog, prav tako pa sem hvaležen Centru kulture Španski borci, ki se je nesebično odreklo najemnini dvorane.«

A otroci so doživeli več kot le predstavo. Večer sta jim posladkala Žito in Podravka, s posebnim sladkim presenečenjem – rolado velikanko znamke Gorenjka. »Z Gorenjko že sicer podpiramo musical Briljantina, hkrati pa veliko sodelujemo tudi z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Zato se nam je ob pripravi posebne predstave Briljantine za otroke zdelo, da je najbolj sladek način, da zaokrožimo naše sodelovanje in celotno skupno zgodbo, pogostitev otrok in gledalcev predstave z mega Gorenjkino čokoladno rolado. Prepričani smo, da so otroci ob njej uživali vsaj toliko kot ob gledanju tega enkratnega muzikala,« je po predstavi poudarila Nina Rus Turuk, vodja odnosov z javnostmi v Žitu/Podravki.

Vrhunec večera pa so otroci doživeli ob koncu predstave, ko jih je cela zasedba Briljantine povabila na oder in omogočila fotografiranje. Domov so odhajali s pesmijo na ustih, na telefonih pa so skrbno čuvali selfije s svojimi vzorniki.

 

Dodatne informacije: Maruša Kaučič Condé (marusa.kaucic@zpmmoste.net); Karli Erdlen (karli.erdlen@prospot.si) in Nina Rus Turuk (nina.turuk@zito.si)

 

Fotografije: Tit Košir

Nazaj na seznam novic