15
102018

Žitovih 70 let: Na jubilejnem Kruhfestu vonj po Jelenu, Hribovcu, Ajdovem z orehi, Stoletnem …

Okus po dobrem v Žitu ustvarjamo že sedem desetletij. Ob častitljivem jubileju smo danes na Pogačarjevem trgu sredi Ljubljane priredili jubilejni Kruhfest in poskrbeli, da je bila prestolnica ovita v vonj po odličnih kruhih.

Stoletni kruh je eden izmed Žitovih najbolj prepoznavnih kruhov foto: Tit Košir

V Žitu edinstvene krušne izdelke razvijamo z zavestjo tradicije kruha v prehrani Slovencev, peko pa dopolnjujemo z novimi tehnologijami in inovacijami ter hkrati s ponovnim uvajanjem tradicionalne priprave kruha.

Več o jubilejnem Kruhfestu in 70-ti obletnici delovanja podjetja si lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost, gradivu za medije in brošuri o obletnici.

 

Žitov jubilejni Kruhfest na Pogačarjev trg privabil številne ljubitelje kruha foto: Tit Košir

Janez Bojc, generalni direktor Žita, in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, sta slavnostno razrezala Jelenov hlebec velikan foto: Tit Košir

Udeleženci novinarske konference (od desne proti levi): Janez Bojc, generalni direktor Žita, Rok Cankar (vodja kategorije pekarstva v Žitu), Mojca Cepuš (svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter certificirana nutricionistka pri Befitu), Miha Špiček in Adela Pukl (kustosov Slovenskega etnografskega muzeja) foto: Tit Košir

Nazaj na seznam novic