15
042019

Posladkali so se s 97-kilogramsko Gorenjko

Gorenjka je tudi letos eden največjih pokroviteljev Festivala čokolade Radovljica. Tako so na sobotni festivalni dan že tradicionalno med obiskovalce razdelili Gorenjko velikanko, ki je tehtala kar 97 kilogramov. Na Gorenjkinem razstavnem prostoru pa so bili na ogled tudi njihovi drugi priljubljeni čokoladni izdelki.

Obiskovalci Festivala čokolade Radovljica so z navdušenjem poskusili izvrstno Gorenjko velikanko, ki velja za najtežjo čokolado v Sloveniji. Ta je letos v počastitev 97-obletnice obstoja blagovne znamke Gorenjka tehtala kar 97 kilogramov. Slastna mlečna čokolada je imela 30 % delež kakava in vsebovala kar 34 kilogramov skrbno izbranih lešnikov. »Letos je naša priljubljena velikanka v dolžino merila 2,5 metra, široka je bila 1 meter ter debela 3,5 centimetra. Gre za čokoladno poslastico, ki velja za največjo atrakcijo Festivala čokolade v Radovljici in je vsako leto težja, saj njeni kilogrami ponazarjajo obletnico ustanovitve Gorenjke,« je izpostavila Alenka Košir, direktorica Gorenjke.

Na Gorenjkinem razstavnem prostoru so obiskovalci lahko spoznali in okušali, poleg najbolj priljubljene mlečne čokolade s celimi lešniki, še široko paleto drugih okusov Gorenjkinih čokolad. Posebej je bila predstavljena linija temnih čokolad Mistica Wellness, ki med čokoladnimi gurmani postavljajo vse bolj priljubljene. Temne čokolade s 70 % najkakovostnejših kakavovih delcev namreč vsebujejo tudi inovativne dodatke, kot so kolagen, matcha, goji jagode in konopljina semena. Svoje sladke čokolade trenutke pa so obiskovalci lahko ujeli v večnost na zabavni Gorenjkini foto steni.

Oglejte si video …

 

… in nekaj fotoutrinkov

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Foto: Tit Košir

Nazaj na seznam novic