02
032020

NOVO iz Žitove pekarne: brezglutenski kruhi BeFree

V Žitu smo z mislijo na razvoj odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki bodo po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujamo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa.

BeFree brezglutenski program nudi potrošnikom tri različice kruha – klasični, s semeni in ajdov, ter dve vrsti pekovskega peciva – klasičen in s semeni. Brezglutenski kruh je od 1. marca na voljo v Lidluod 1. aprila dalje pa ga bodo lahko kupci dobili na policah s kruhi pri vseh slovenskih trgovcih in Žitovi maloprodajni mreži. Brezglutensko pekovsko pecivo pa bo v trgovinah na voljo predvidoma od sredine leta 2020.

Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti izdelkov pred kontaminacijo z glutenom. Izdelki BeFree so namreč narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Taki potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovske police. Za 100 % varnost za posameznike s celiakijo, ki jo dokazuje tudi prejet certifikat brez glutena Gluten free, uporabljamo namreč tudi inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko.

Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino.

Skrbni smo bili tudi pri izbiri sestavin za BeFree brezglutenske izdelke. Poleg tega, da so izdelki vir vlaknin, ravno teh namreč pogostokrat primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo, so tudi brez konzervansov, alkohola in arom. Prav tako smo se izognili uporabi sestavin, ki so lahko alergene. Tako Žitovi BeFree izdelki ne vsebujejo mleka, jajc in soje. Pri vsebnosti soli in sladkorja smo upoštevali tudi prehranske standarde Evropske unije; tako je njuna vsebnost minimalna. Veseli smo, da kakovost brezglutenskih kruhov potrjujejo tudi prejeta zlata odličja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.

Izdelki BeFree so namenjeni predvsem posameznikom s celiakijo, tistim, ki so intolerantni na gluten oz. se mu v svoji prehrani izogibajo. Na voljo so tudi javnim ustanovam in kupcem iz segmenta HORECA ter seveda vsem, ki radi uživajo v kakovostnih kruhih in pekovskem pecivu. Tako jim v Žitu ponujamo kakovostno rešitev za enostavno prehranjevanje in hkrati uživanje ob okusnem kruhu.

Več informacij o Be Free pa na https://befree.zito.si/sl/

Nazaj na seznam novic