08
042020

Žito z lastno spletno trgovino: dostava možna po celotni Sloveniji

Žito je te dni vzpostavilo svojo lastno spletno trgovino. V njej lahko potrošniki izbirajo med 90 trajnimi izdelki Žita in Podravke. Te lahko po celotni Sloveniji naročijo z dostavo na dom, izdelke pa jim varno dostavijo v roku enega do treh delovnih dni. Z njimi lahko pripravijo številne okusne obroke, ideje in recepte pa najdejo na družbenih omrežjih Žita in Podravke.

»Življenje v času epidemije koronavirusa je spremenilo nakupne navade potrošnikov. Danes tako nakupujemo le enkrat na teden ali manj, v trgovino pa se odpravimo z vnaprej načrtovanim seznamom živil, strani z recepti pa so ene izmed najbolj obiskanih na spletu. Da bi potrošnikom zagotovili čim bolj varen in enostaven dostop do izdelkov Žita in Podravke, smo se odločili tudi za spletno prodajo. Naše trgovine so tako postale tudi virtualne prodajalne, v katerih lahko potrošniki najdejo vse izdelke, ki jih potrebujejo za pripravo okusnih obrokov doma,« je odločitev za vzpostavitev spletne trgovine razložila Melita Bunić, direktorica marketinga za trajni program v Žitu.

V Žitu in Podravki Slovenija se tako z novimi nakupnimi potmi v želji, da bi kupcem omogočili nakup po njihovi meri, ob zagotovljenem varnem nakupu v času, ko je odsvetovan pogost obisk trgovin, prilagajajo trenutnim razmeram. Kupci lahko tako iz udobja lastnega doma v njihovi novi spletni trgovini, ki je dostopna preko strani Zito.si in Podravka.si, izbirajo med 90 kakovostnimi trajnimi izdelki Žita in Podravke. Na voljo so izdelki Zlato polje (riž, testenine, drobtine, polenta, zdrob) ter toast, prepečenec, grisini in moka Žito. Za peko so v ponudbi tudi vanilin sladkor in pecilni prašek Dolcela. Z začimbami Maestro, Fant in Vegeta ter ribami Eva, paštetami in juhami Podravka ter sladkimi dobrotami iz Gorenjke in Šumija si lahko kupci sami sestavijo svoj lasten nakupovali menu. Za zajtrk in večerjo poskrbijo s kosmiči Zlato polje, Čokolinom ter marmelado Podravka in namazi Lino. Nudijo tudi izbor čajev 1001 CVET. Na spletni strani je mogoče naročiti tudi nekatere druge izdelke, na primer mleko, kavo in olje.

Po enostavnem nakupu v spletni trgovini ter prejemu potrditvenega e-poštnega sporočila o izvedbi nakupa, jim izdelke v roku enega do treh delovnih dni dostavijo na dom. Pri tem omogočajo dostavo po celotni Sloveniji.

»Nabor izdelkov v naši spletni trgovini trenutno prilagajamo razmeram in zmožnostim za tovrstno prodajo. V prihodnje načrtujemo vključevanje tudi drugih izdelkov iz izredno širokega nabora Žitovih in Podravkinih priznanih blagovnih znamk. Ta izbor bo razširjen tudi na podlagi povpraševanja kupcev,« je izpostavil Dejan Mirković, direktor Žitove maloprodaje.

Potrošnike v tem času nagovarjajo tudi preko svojih družbenih omrežjih. »Ker trenutno v virtualnem svetu preživimo več časa kot kadarkoli prej, na naših Facebook in Instagram straneh s sledilci vsak dan delimo enostavne recepte in jih navdušujemo za kuhanje doma. Tako na naših družbenih omrežjih najdejo številne ideje za pripravo vrhunskih obrokov in sladic,« je še dodala Melita Bunić.

Več informacij o spletni trgovini: Zito.si in Podravka.si

https://www.facebook.com/spletna.trgovina/

Za okusne recepte obiščite: Facebook in Instagram Zlato polje, Facebook in Instagram Žito, Facebook in Instagram Podravka


Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic