16
062020

Superior Taste Award za Žitov Ajdov kruh z orehi in BeFree brezglutenski kruh s semeni

Žitov Ajdov kruh z orehi in BeFree brezglutenski kruh s semeni sta bila nagrajena na letošnjem ocenjevanju prehranskih izdelkov Superior Taste Award 2020, ki ga organizira mednarodni inštitut International Taste & Quality Institute (iTQi). Poleg najvišje ocene, treh zvezdic za izjemno kakovost in okus, je Ajdov kruh z orehi prejel tudi priznanje Crystal Taste Award. Z eno zvezdico pa so nagradili BeFree brezglutenski kruh s semeni.

Na enem najbolj prestižnih ocenjevanj prehranskih izdelkov na svetu Superior Taste Award, na katerem sodelujejo podjetja iz več kot 120 držav, je bil Žitov Ajdov kruh z orehi ocenjen z najvišjo oceno, s kar tremi zvezdicami za odličnost izdelka. Prejel pa je tudi priznanje Crystal Taste Award, ki ga prejmejo izdelki, ki so bili tri leta zapored ocenjeni s tremi zvezdicami. Z eno zvezdico pa je bil ocenjen BeFree brezglutenski kruh s semeni, kar je odličen rezultat glede na ocenjevanje okusa tega kruha v kategoriji konvencionalnih kruhov iz mok.

»Prejete zvezdice Superior Taste Award nam pomenijo posebno potrditev, da so naši izdelki kakovostni in odličnega okusa. Še posebej, ker gre za prestižno ocenjevanje, na katerem strokovna žirija, v kateri je več kot 200 vrhunskih kuharjev iz 20 različnih držav, oceni okus, vonj, teksturo, obliko in videz izdelkov. Ocenjevanje pa med drugim vključuje tudi metodo slepe degustacije izdelka. Tako smo ponosni, da so na letošnjem ocenjevanju že tretjič zapored prepoznali kakovost enega Žitovih najbolj priljubljenih kruhov na tržišču – Ajdovega kruha z orehi – in nagradili tudi naš najnovejši BeFree brezglutenski kruh s semeni,« je izpostavil Rok Cankar, direktor marketinga Žito pekarstvo.

Vrhunskost Ajdovega kruha z orehi prepoznavajo tako domači kot tuji kupci. Gre namreč za najbolj zaželen Žitov kruh v tujini, letno pa ga v Sloveniji in na tujih tržiščih prodajo več kot 7 milijonov hlebčkov. Ajdov kruh z orehi je rustikalnega videza, v notranjosti pa skriva svežo, mehko in sočno sredico. Njegov zaščitni znak je posebna, trikotno-srčasta oblika, ki ponazarja obliko ajdovega zrna. Edinstven okus mu daje bogata vsebnost orehov, popraženih na maslu. Prav orehi namreč odlično nadgrajujejo specifičen okus ajde. Tako so Žitovi peki ob upoštevanju tradicije, z bogatim znanjem ter prepletom sodobne tehnologije in ročnega dela ustvarili izjemen izdelek, kar potrjuje tudi prejeto priznanje Superior Taste Award.

BeFree brezglutenski kruh s semeni je del letošnjega novega hita – Žitovega brezglutensega programa BeFree kruha za dopeko, ki je trenutno najboljša in najbolj inovativna rešitev na trgu. Koncept temelji na varnosti kupcev in trgovcev pred kontaminacijo z glutenom, potrošnikom pa tako v Žitu kot prvi in edini nudijo svež pekovski brezglutenski izdelek v treh različicah kruha – klasični, s semeni in ajdov.

Priznanje Superior Taste Award za odličnost izdelkov je prejelo tudi 12 izdelkov Podravke. Med njimi je tri zvezdice prejela Lino Lada Gold, dve Vegeta Natur, Eva delikatesne jadranske sardine z rožmarinom in morsko soljo in sol Salut, po eno pa Vegeta Natur tekoči dodatek jedem ter Eva delikatesne jadranske sardine s črnimi olivami.


* Skupina Žito pod svojim okriljem združuje oz. lastniško obvladuje odvisne družbe Podravka d.o.o. Ljubljana, Žito Maloprodajo, d.d. Ljubljana, Intes Storitve d.o.o. Maribor in Šumi bonboni d.o.o Ljubljana.


Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic