04
092020

Žito z novim znakom zanesljivega dobavitelja »Vaš obrok, naša skrb iz Slovenije«

V Žitu so zasnovali znak zanesljivega dobavitelja, s katerim svojim kupcem in poslovnim partnerjem sporočajo, da so trajnostno naravnano podjetje, ki je zavezano kakovostnim lokalnim sestavinam in proizvodnji varnih, certificiranih izdelkov. Z novim znakom, ki bo odslej zaznamoval promocijo vseh Žitovih blagovnih znamk, tako sporočajo, da so ključen člen oskrbovalne verige ter zanesljiv in fleksibilen dobavitelj. To so v Žitu potrdili tudi z nemoteno oskrbo slovenskega trga s ključnimi prehrambnimi izdelki v času epidemije koronavirusa. 

»V Žitu smo zavezani proizvodnji in dobavi varnih, certificiranih izdelkov, ki so v največji možni meri proizvedeni iz lokalnih surovin za domač okus ter dobavljeni s strani preverjenih dolgoletnih dobaviteljev. Da izpostavimo svojo zavezo trajnosti in zanesljivosti v odnosu tako do kupcev kot poslovnih partnerjev, smo kot dodaten pečat in simbol kredibilnosti podjetja Žito na slovenskem trgu zasnovali znak zanesljivega dobavitelja. Tako preko enotnega simbola ter dveh različnih sloganov, enega za potrošnike in drugega za poslovne partnerje, izkazujemo svojo skrb za nemotene procese dobave kakovostnih izdelkov,« je nov Žitov znak opisal Janez Bojc, generalni direktor Žita.

Blagovne znamke Žito, Gorenjka, Šumi, 1001 CVET in Zlato polje imajo dolgoletno tradicijo in so med potrošniki dobro prepoznavne. Prav tako se 1001 CVET in Zlato polje glede na raziskavo agencije Ipsos iz leta 2019 uvrščata med deset najmočnejših blagovnih znamk v Sloveniji. S sloganom »Vaš obrok, naša skrb iz Slovenije« potrošnikom tako sporočajo, da sta trajnost in zaveza neprestani najvišji kakovosti dve izmed najpomembnejših vrednot Žita. Zato sodelujejo z lokalnimi, preverjenimi dobavitelji, proizvajajo kakovostne in varne izdelke, ki imajo prepoznaven in domač okus, ki je blizu slovenskemu potrošniku. Hkrati pa preko razvejane infrastrukture omogočajo redno dostavo na trgovske police, kjer kupce čaka širok nabor Žitovih izdelkov za vsako priložnost.

S sloganom »Trajno in varno skrbimo za najljubše okuse iz Slovenije« pa nagovarjajo svoje poslovne partnerje in dobavitelje. V Žitu namreč zaradi svoje lokalizirane in razvejane infrastrukture zagotavljajo visoko fleksibilnost, hitre in kratke dobavne poti pri dnevni dostavi tako dobaviteljem kot poslovnim partnerjem ter nato naprej preko prodajnih polic do končnih potrošnikov. Zanesljivost pri servisiranju preskrbovalne verige in izjemna odzivnost na katerokoli povpraševanje pa sta stalnici, zaradi katerih je partnerstvo z Žitom več kot dobrodošlo.

»V Žitu smo želeli ob pripravi znaka zanesljivega dobavitelja hkrati izraziti posebno zahvalo vsem našim poslovnim partnerjem v preskrbovalni verigi za dosedanje dobro sodelovanje. Tudi z njihovo pomočjo nam uspeva oz. nam je tudi v času epidemije koronavirusa uspelo skrbeti za nemoteno oskrbo slovenskega trga z osnovnimi prehrambnimi izdelki. Tako se je ob teh kriznih razmerah ponovno pokazalo, da so dolgoročni in stabilni partnerski odnosi ključnega pomena. In prav te želimo z znakom zanesljivega dobavitelja kot ključno podjetje v slovenski prehrambni oskrbovalni verigi negovati in utrditi,« še dodaja Janez Bojc.

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic