02
102020

Imenovano poslovodstvo Žita d.o.o.: Nova generalna direktorica je Karmen Pangos

Nadzorni svet Žita d.o.o. je na 13. seji imenoval novo poslovodstvo družbe Žito d.o.o..  Na mesto dosedanjega direktorja Janeza Bojca, ki se mu mandat izteče s 3. oktobrom 2020,  je bila imenovana nova generalna direktorica družbe Karmen Pangos. Zasedba ostalih dveh članov poslovodstva ostaja nespremenjena, člana poslovodstva ostajata Senka Dotov in Dušan Tomašević.

Karmen Pangos prevzema vodenje enega največjih in pomembnih akterjev v prehrambni panogi na domačem trgu, a tudi v širši regiji, kot menedžerka z bogatimi izkušnjami in dobra poznavalka prehrambne panoge. Na nov karierni izziv prihaja iz mesta direktorice Kraš Slovenija. Del svoje pretekle poslovne poti je že preživela v Žitu kot direktorica izvoza in prodaje. Menedžerka, ki stopa na pot novih izzivov kot generalna direktorica Žita, kot ena izmed redkih žensk na vodilnih položajih v prehrambni panogi izpostavlja: »Zahvaljujem se Upravi Podravke in nadzornemu svetu Skupine Žito za zaupanje in priložnost. V Skupino Žito se po treh letih vračam pripravljena, z veliko odgovornostjo in vesela, da bom lahko ponovno soustvarjala uspešno zgodbo podjetja. V Žitu sem preživela čudovitih sedem let svoje kariere, kjer sem bila na začetku odgovorna, kot direktorica izvoza za prodajo na tujih trgih, v nadaljevanju pa kot direktor prodaje za celotno prodajo Skupine Žito. V tem času smo skupaj izpeljali veliko dobrih projektov, temeljito sem spoznala procese in kulturo podjetja ter imela priložnost delati z odličnimi ljudmi. Močne blagovne znamke ter pripadni in zvesti zaposleni, so bogastvo podjetja, zato svojo vlogo sprejemam z veliko odgovornostjo. Verjamem, da bomo skupaj nadaljevali in nadgradili uspehe podjetja, v dobro zaposlenih, kupcev, dobaviteljev in lastnikov.«

Janez Bojc pa je ob izteku svojega mandata povedal: »Z Žitom sem sodeloval skoraj 20 let in v podjetju imel priložnost soustvarjati uspešno poslovno zgodbo v različnih vlogah, solastnika, nadzornika in v zadnjih letih kot generalni direktor družbe. Žito je znotraj skupine Podravka, d.d. danes uspešna poslovna zgodba, je eden največjih in najpomembnejših akterjev na slovenskem trgu znotraj prehrambne panoge in tudi v širši regiji. In ima še celo vrsto razvojnih priložnosti. Prepričan sem, da bo Žito tudi pod novim vodstvom razvojno naravnano in bo nadaljevalo z uspešnim poslovanjem.«

Žito, pred katerim so še mnogi razvojni izzivi, predstavlja znotraj skupine Podravka, d.d. danes njen pomemben del. V zadnjih letih se je podjetje uspešno internacionaliziralo, višalo tudi delež prodaje v izvozu, predvsem v pekarskem delu, pri izdelkih za dopeko, tako po državah EU kot tudi širše. Blagovne znamke Žita in Podravke so utrdile svoj vodilni položaj  in so med najbolj prepoznavnimi v svojih kategorijah.

____________________________________________________________________________

* Skupina Žito pod svojim okriljem združuje oz. lastniško obvladuje odvisne družbe Podravka d.o.o. Ljubljana, Žito Maloprodajo, d.o.o. Ljubljana, Intes Storitve d.o.o. Maribor in Šumi bonboni d.o.o Ljubljana.

____________________________________________________________________________

Dodatne informacije:

Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi  Žito/Podravka, Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120, e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic