11
022021

Gorenjka Mistica, Žito Veggie nuggets in Vegeta Natur tekoči dodatek jedem med Izbranimi produkti leta 2021

Kar tri linije izdelkov blagovnih znamk Žita in Podravke – Gorenjka Mistica, Žito Veggie nuggets in Vegeta Natur tekoči dodatek jedem – so prejemniki naziva Izbran produkt leta 2021. Izdelke, ki prejmejo laskavi naziv, izberejo potrošniki v vseslovenski raziskavi, v kateri nagrajujejo inovativnost in kakovost izdelkov. Prejet naziv tako predstavlja verodostojen znak odličnosti izdelkov ter zaupanja vredno priporočilo za nakup.

 »V Žitu in Podravka Ljubljana smo pri snovanju novih izdelkov zavezani vrhunski kakovosti in izboru najboljših sestavin. Prav tako sledimo trendom na področju prehrane in željam potrošnikov. Zato smo še posebej ponosni, kadar odličnost in inovativnost naših izdelkov prepoznajo in potrdijo prav kupci sami. Verjamemo, da prejem naziva Izbran produkt leta 2021 za kar tri naše izdelke kaže na njihovo visoko kakovost in izjemen okus. Naziv je pomembno sporočilo tudi za nove potrošnike, saj jim sporoča, da so naši izdelki odlični in zaupanja vredni. Za nas pa je dodatna motivacija, da nadaljujemo s skrbnim razvojem izdelkom, ki zadovoljijo različne okuse in zahteve kupcev,« je ob prejemu naziva izpostavila Sanela Dmitrović, direktorica marketinga v Podravki Slovenija.

Linija vrhunske temne čokolade Gorenjka Mistica tako potrošnikom prinaša dva nova inovativna okusa polnjene čokolade, ki se v ustih kar stopita. To sta višnja in mentol, ki poskrbita za popolno razvajanje brbončic, ter kurkuma in pomaranča, ki prebudita vse čute. Nova linija Žito Veggie nuggets ponuja mini vegetarijanske burgerje v treh sodobnih okusih: ajda & sončnična semena, cvetača & curry ter brokoli & čičerika. Narejeni so na osnovi žitaric in zelenjave, so brez aditivov in se ponašajo s certifikatom Vegan. Vegeta Natur tekoč dodatek jedem obogati in zaokroži okus vsake jedi, v sebi pa skriva popolno mešanico morske soli, devetih vrst zelenjave in skrbno izbranih začimb, ki jedem dajo najboljši okus narave.

Največja svetovna nagrada za inovacije izdelkov

Izbran produkt leta je največja svetovna potrošniško-glasovalna nagrada za inovacije, novosti in spremembe izdelkov. V izbor za naziv se lahko namreč vključijo potrošniški izdelki in storitve, ki dokazujejo novost, spremembo, izboljšavo oz. inovacijo v zadnjih 18 mesecih. Priznani strokovnjaki s posamezne industrije nato potrdijo nominacije izdelkov in jih uvrstijo v kategorije. Sledi izbor zmagovalcev po posameznih kategorijah s strani potrošnikov, in sicer preko neodvisne, transparentne in nacionalno reprezentativne raziskave ter testiranja. V raziskavi, ki jo izvaja podjetje za raziskave ACNielsen, sodeluje več kot 1000 slovenskih gospodinjstev, zasnovana pa je na podlagi treh kriterijev, in sicer inovativnost, privlačnost in namera nakupa.

Naziv Izbran produkt leta je sicer leta 1987 zasnoval francoski podjetnik Christian Le Bret, danes pa mu zaupajo potrošniki v več kot 40 državah po svetu.

_______________________________________________________________

Dodatne informacije:
Nina Rus Turuk, odnosi z javnostmi  Žito/Podravka
Skupina Žito, d.o.o.
Tel.: 01 5876 120
e-pošta: nina.turuk@zito.si

Nazaj na seznam novic