20
042013

News 5 test

Žito bo v okviru projekta Botrstvo v pustnem času razveselilo s slastnimi Žitovimi pustnimi krofi kar 10.000 otrok. Glasnica projekta Botrstva je priljubljena Sapramiška. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste so se za ta korak v Žitu odločili zato, ker želijo, da ima v pustnem času, ko sicer spečejo 2 milijona pustnih krofov, prav vsak otrok možnost pustnega sladkanja s to priljubljeno slaščico. Vrednost same donacije tako znaša 4.700 EUR.

Prvo donacijo v okviru celotne akcije so predstavniki Žita s pomočjo Sapramiške izvedli v OŠ Duplek, torej na področju, kjer so bile v lanskih poplavah prizadete številne družine in otroci. Ravnatelj OŠ Duplek g. Đano Novak je ob tej priložnosti poudaril, da so otroci na njihovi šoli z veseljem pozdravili Sapramiško, ki je pomagala tudi pri cvrtju dišečih toplih krofov, zato so šli krofi še bolj v slast. »Zahvaljujemo se Žitu in pozdravljamo njihovo dobrodelno akcijo, hkrati pa smo za pomoč hvaležni številnih podjetjem, ki so nam in našim otrokom ob lanskoletnih poplavah priskočili na pomoč«, je še dodal Đano Novak.

Ga. Anita Ogulin, sekretarka ZPM Lj. Moste Polje in predsednica Komisije za humanitarna vprašanja ZPMS, je ob donaciji dejala: “V času, ko je v Sloveniji lačnih vse več otrok in družin ter ljudi družbenega obrobja, sem res hvaležna Žitu. Najprej zato, ker vzorči družbeno odgovornost s konkretno akcijo, konkretnim otrokom in družinam. Pa tudi, ker s cvrtjem krofov zagotovo prispeva k pustnemu vzdušju. In močno verjamem, da bodo dobre energije in akcija Žita spodbudile še kakšno podjetje, ki bo v svojem okolju prav tako radodarno.”

Sicer so v Žitu krofe donirali 22 šolam in vrtcem po Sloveniji, zlasti v regijah, kjer je večje število otrok iz socialno šibkejših okolij.

Back to news' list