Novice

07
022017

Največ odličnega kruha in pekovskih izdelkov prihaja iz Žita

Na 17. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic je Skupina Žito prejela največ, kar 28 zlatih priznanj za potrjeno odlično kakovost izdelkov. Ocenjevanje kruha že tradicionalno poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS.

18
112016

Zlato polje – sestavni del tradicionalnega slovenskega kosila

Ob današnjem dnevu slovenske hrane so v okviru projekta KuhnaPaTo mladi kuharji OŠ Vižmarje Brod predstavili tradicionalno »ljubljansko« kosilo. S tem so otvorili novo sezono projekta, ki z delovnim naslovom »Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno ali lokalno značilno kosilo!« v šolskem letu 2016/17 dobiva nove razsežnosti.

15
112016

Šumi: častitljivih 140 let bonbona vseh generacij

Blagovna znamka Šumi praznuje častitljivih 140 let. V ta namen sta družbi Žito in Podravka v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem (SEM) svečano otvorili razstavo Šumi 140 let: Bonboni vseh generacij. Razstava bo na ogled do 17. januarja prihodnje leto in predstavlja bogato zgodovino prve in doslej edine slovenske tovarne raznovrstnih bonbonov.