Recept

Polentina pica s pestom, suhimi paradižniki in feto

  • Zahtevnost:2
  • Čas priprave:60 min
  • Število oseb:2 osebi
  • Priprava

    Sestavine za testo:

    • 180 g polente 3 žita Zlato polje
    • 750 ml vode
    • 1 ¼ žličke soli
    • 60 g naribanega parmezana

    Sestavine za nadev:

    • 150 g mocarele
    • 60 g vloženih paradižnikov v sončničnem olju
    • 60 g sira feta
    • 4 žlice bazilikinega pesta

    Priprava polentinega testa:

    1. V loncu zavremo 750 ml vode in dodamo sol.
    2. Med mešanjem polento počasi vsujemo v vrelo vodo.
    3. Dobro premešamo in na zmernem ognju kuhamo še 2 minuti.
    4. Odstavimo z ognja in vmešamo 60 g naribanega parmezana.
    5. Polento prestavimo na pekač obložen s papirjem za peko.
    6. Razmažemo jo v obliki kroga, na slab centimeter debeline.
    7. Nato jo dobro ohladimo.
    8. Pečico segrejemo na 220 °C in vanjo postavimo pekač s polentinim testom.
    9. Testo pečemo 15 minut, da dobi rahlo hrustljavo skorjico.
    10. Popečeno testo obložimo z mocarelo, suhimi paradižniki, bazilikinim pestom in nadrobljeno feto.
    11. Pico pečemo 10 minut pri 220 °C..

        Sestavine

        0750 ml vode
        01 ¼ žličke soli
        060 g naribanega parmezana
        0150 g mocarele
        060 g vloženih paradižnikov v sončničnem olju
        060 g sira feta
        04 žlice bazilikinega pesta
        3838700323283_ZP_Polenta_3_zita_450g_front-1.png.webp

        Zlato poljeZlato polje Polenta 3 žita 450 g

        V polenti 3 žita so harmonično združena 3 žita: koruza, ajda in pira. Koruznemu zdrobu kot osnovi sta dodana ajdov in pirin zdrob.

        Preveri še

        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Azijska_juha_z_gobami_in_fidelini.jpg.webp

        Azijska juha z gobami in fidelini

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:45 minut
        • Število oseb:4 osebe
        Kitke_v_kremni_korzuni_omaki_s_porom_in_panceto.jpg.webp

        Kitke v kremni koruzni omaki s porom in panceto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Navihancki_z_limono_in_rikoto.jpg.webp

        Navihančki z limono in rikoto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Peresniki_v_sezamovi_omaki_z_melancani.jpg.webp

        Peresniki v sezamovi omaki z melancani

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_navihancki_z_buckami_kaprami_in_feto.jpg.webp

        Polnozrnati navihančki z bučkami, kaprami in feto

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:30 minut
        • Število oseb:2 osebi
        Polnozrnati_peresniki_v_paradiznikovi_solati_z_burrato.jpg.webp

        Polnozrnati peresniki v paradižnikovi solati z burrato

        • Zahtevnost:1
        • Čas priprave:20 minut
        • Število oseb:2 osebi

        © 2024, ŽITO Prehrambena industrija d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Sitexo.com
        Nastavitve piškotkov